Update | Nieuwe personeelsstructuur bij Aston Martin om topteam te worden Formule 1
Formule 1

Update | Nieuwe personeelsstructuur bij Aston Martin om topteam te worden

Update | Nieuwe personeelsstructuur bij Aston Martin om topteam te worden

Aston Martin heeft in de vorm van Alfa Romeo-ingenieur Luca Furbatto haar eerste grote aanwinst binnen voor het personeelsplan voor de toekomst van het team. Dat meldt Motorsport Week op hun site. Het Britse team wil graag uitbreiden tot 800 man personeel en daarvoor staan enkele grote namen op de lijst van mensen die het team graag zou willen aantrekken.

Furbatto is dan ook de eerste die in het plan van teambaas Otmar Szafnauer zijn plek heeft gevonden. De Italiaan zal een prominente rol vervullen in de technologische ontwikkeling van de groene bolides van Aston Martin en zal rechtstreeks rapporteren aan chief technological officer Andrew Green. Laatstgenoemde was tot voor kort nog de technisch directeur van de renstal.

Furbatto en Szafnauer reageren

Furbatto heeft in het verleden enkele belangrijke technische rollen vervuld bij Sauber (tegenwoordig Alfa Romeo, red.), Manor Racing, McLaren en Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.). Het team uit Silverstone staat nu op het lijstje van de techneut en daar is hij zelf erg blij mee: 'Het is een project met alle ingrediënten voor succes. Ik kijk ernaar uit om een rol te vervullen in het ontwikkelen van dit team naar de top.'

Ook Szafnauer reageerde en laat weten blij te zijn met zijn nieuwe aanwinst: 'Hij zal waardevolle kennis met zich meebrengen en tevens een waardevol perspectief om ons te helpen op zowel de korte als lange termijn. Hij is de eerste van enkele belangrijke en nieuwe aanwinsten.' In de nabije toekomst zullen we nog veel meer horen over de uitbreiding van Aston Martin.'

Update 14.00 (24/06) | Nieuwe personeelsstructuur bij Aston Martin om topteam te worden

Bij het team van Aston Martin wordt een nieuwe personeelsstructuur opgezet om de ontwikkeling om een topteam te worden kracht bij te zetten, zo meldt Motorsport-Total.com. Eerder werd al bekendgemaakt dat Alfa Romeo-ingenieur Luca Furbatto zou overkomen als engineering director en nu zal Tom McCullough als hood van prestaties nog meer taken krijgen op zijn lijstje.

Andrew Green gaat verder als chief technology officer en blijft daarmee het centrale figuur binnen de technische afdeling van Aston Martin. McCullough gaat zich richten op de aerodynamische prestaties en op die van de simulator, de software en het voertuig zelf. Furbatto gaat zich met name bezighouden met de werkzaamheden in de fabriek en staat vanaf daar aan het roer van alles wat er op de baan gebeurt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws