Update | RB18 van Pérez had problemen met versnellingsbak Formule 1
Formule 1

Update | RB18 van Pérez had problemen met versnellingsbak

Update | RB18 van Pérez had problemen met versnellingsbak

Sergio Pérez heeft de eerste rode vlag van de wintertestdagen in Barcelona veroorzaakt. De coureur had tijdens zijn eerste sessie er veertig ronden opzitten, maar zijn bolide viel stil. Met nog een halfuur te gaan tijdens de ochtendsessie is het nog de vraag of de sessie wordt hervat.

De testdagen zijn tot nu toe rustig verlopen. Af en toe maakte een coureur een tripje door de grindbak, maar het kwam nooit tot een rode vlag. Pérez is dus de eerste die stil is gevallen op de baan in meer dan elf uur testen. Wat precies de schade is aan de Red Bull Racing-bolide is nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat de coureur niet is gecrasht, maar dat de auto simpelweg is stilgevallen op het circuit. De bolide van de Mexicaan verdween uit het zicht in bocht 12 en het duurde enige tijd voordat de auto weer te zien was. Pérez liet zijn bolide uitrollen en kwam in bocht 13 tot stilstand. Het team van Red Bull ging massaal de baan op om de auto weer terug naar de garage te krijgen.

Verstappen probleemloos door eerste testdag

Pérez heeft de gehele donderdag aangewezen gekregen om ronden te rijden voor Red Bull. Op woensdag was het de beurt aan Max Verstappen, die persoonlijk 147 ronden gedurende dag wist te rijden. Het lijkt er dus op dat Pérez dit getal niet gaat halen. Het is immers nog maar de vraag wanneer zijn bolide weer gereed is voor gebruik.

Update 12.55u (24/02) | RB18 van Pérez had problemen met versnellingsbak

De bolide van Sergio Pérez kende problemen met de versnellingsbak, meldt Erik van Haren. De Mexicaan was stilgevallen in bocht 13 en het team van Red Bull Racing had snel de auto weer terug in de garage. Daar zijn de problemen met de RB18 vastgesteld en deze zijn inmiddels ook weer verholpen. De laatste twintig minuten van de eerste sessie konden de coureurs weer naar buiten en Pérez lijkt gewoon te kunnen starten aan de middagsessie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws