Van Kalmthout op eerste startrij voor Indy 500: 'Ik wil die fles melk verdienen' Formule 1
Formule 1

Van Kalmthout op eerste startrij voor Indy 500: 'Ik wil die fles melk verdienen'

Van Kalmthout op eerste startrij voor Indy 500: 'Ik wil die fles melk verdienen'

Rinus van Kalmthout is trots dat hij tijdens de Indy 500 van volgende week vanaf de eerste startrij mag beginnen. De coureur van Ed Carpenter Racing wist zich eerder dit weekend al te plaatsen voor de Fast Twelve om op zondag vervolgens door te stomen naar de Fast Six. Veel mensen tipten Van Kalmthout voor poleposition, maar de coureur kwam net te kort. Van Kalmthout begint volgende week vanaf de derde plek.

Op zondag was de Nederlander ijzersterk onderweg. De coureur ging door naar de Fast Six met een tweede plek, maar kon in de laatste sessie net geen poleposition grijpen. 'Ik ben behoorlijk trots', laat Van Kalmthout weten middels een persbericht. 'De vier rondjes in de Fast Six-sessie waren mijn vier beste rondjes van dit kwalificatieweekend. Uiteraard was de gemiddelde snelheid iets hoger op zaterdag, maar de omstandigheden waren toen ook iets gunstiger.'

'Dit voelt absoluut niet als het misgrijpen van poleposition', vervolgt de coureur. In totaal doen er 33 rijders mee aan het evenement. Scott Dixon en Alex Palou waren in de Fast Six sneller dan Van Kalmthout. 'Dixon was vandaag buitenaards en Ganassi had het ontzettend goed voor elkaar. Ik ben trots op Ed Carpenter Racing, dat ik er voor het derde achtereenvolgende jaar zo goed bij sta, en dat het team voor de vijfde keer in zes jaar tijd op de voorste startrij mag plaatsnemen.'

Van Kalmthout: 'Er kan van alles gebeuren'

Aankomende zondag staan de tweehonderd ronden van de Indy 500 op het programma. 'Startplaats drie is fantastisch, maar de race is natuurlijk pas komende zondag. Bovendien moeten we tweehonderd ronden van tweeënhalf mijl (vier kilometer, red.) rijden, waarin er van alles kan gebeuren. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga mijn uiterste best doen om die fles melk te verdienen', aldus de coureur. De winnaar van de Indy 500 drinkt traditiegetrouw een fles melk na de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws