Van Kalmthout positief na verliezen racewinst: 'Een bijzonder goed weekend' IndyCar
IndyCar

Van Kalmthout positief na verliezen racewinst: 'Een bijzonder goed weekend'

Van Kalmthout positief na verliezen racewinst: 'Een bijzonder goed weekend'

Rinus van Kalmthout leek lang uitzicht te hebben op de overwinning tijdens de IndyCar-race op het Barber Motorsports Park in Alabama. De coureur mocht vanaf de eerste startplek beginnen, nadat hij zijn tweede poleposition van zijn carrière mocht bijschrijven. Van Kalmthout wist een groot deel van de race te controleren, maar het ging mis mij de tweede pitstop. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de derde plek.

Vanaf poleposition controleerde de Nederlander het veld eenvoudig, aangezien Patricio O’Ward niet binnen een seconde van zijn concurrent wist te komen. Met een geplande tweestopstrategie in het achterhoofd tikte Van Kalmthout het ene na het andere rondje af. 'Het ging heel erg goed, ik lag lang aan de leiding en wist prima brandstof te besparen', vertelt Van Kalmthout in een persbericht. Bij de tweede en laatste pitstop ging het echter mis voor de coureur van Ed Carpenter Racing.

'Bij de laatste pitstop was het eigenlijk een soort dragrace vanuit de pitlane en die heb ik helaas verloren', vervolgt de rijder. 'Ik was iets te conservatief met de remmen in de outlap en daar verloor ik tijd.' Desalniettemin blijft Van Kalmthout positief. De coureur mocht immers weer een podiumplek bijschrijven. 'Al met al was dit een bijzonder goed weekend voor ons en bovenal een veelbelovende start van de belangrijke maand.'

Van Kalmthout blijft strijdvaardig

Over twee weken mag Van Kalmthout weer racen op Road Course. De Nederlander blijft dan ook strijdvaardig. 'Het is natuurlijk beter als je ietwat teleurgesteld bent omdat je net tekort komt voor een racewinst, dan dat je ergens achterin de middenmoot finisht. Vorig jaar won ik op de Road Course en stond ik op de voorste startrij bij de Indianapolis 500. Laten we eens zien of het dit jaar nog een beetje beter kan', aldus de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws