'Vasseur en Ferrari ondertekenden voorcontract al eind zomer 2022' Formule 1
Formule 1

'Vasseur en Ferrari ondertekenden voorcontract al eind zomer 2022'

'Vasseur en Ferrari ondertekenden voorcontract al eind zomer 2022'

Ferrari en Frédéric Vasseur hadden al een voorcontract met elkaar ondertekend afgelopen zomer, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno maandagmiddag. Dat zou vooral met de positie van de Fransman te maken hebben als teambaas van het huidige Alfa Romeo, dat in 2026 verandert naar Audi. Het betekent ook dat Vasseur zo goed als zeker de nieuwe teambaas van de Scuderia wordt.

Vasseur merkte in juni al dat hij niet in de plannen van Audi zou voorkomen. De Duitse autofabrikant neemt dan het stokje over van Alfa Romeo als naamgever van het team van Sauber. Eenmaal wetende dat hij niet meer in de plannen voorkwam, keek Vasseur naar Ferrari. Rond de Grand Prix van Hongarije eind augustus werd het contact met het team uit Maranello geïntensiveerd.

Dat contact liep uit op een contract, een voorcontract om precies te zijn. Daarvoor moest Mattia Binotto eerst plaatsmaken of ontslagen worden. Het werd uiteindelijk het eerste, waardoor de suggestie ook wordt gewekt dat het geen beslissing van Ferrari zelf was. Rond de Grand Prix van Abu Dhabi vorige maand zat zijn vertrek er dan ook aan te komen. Vasseur liet op de Franse tv al weten dat er snel nieuws zou komen.

Dat was in het weekend van 18-20 november. Inmiddels zijn we bijna een maand later en is het nieuws nog altijd niet naar buitengekomen dat Vasseur het stokje van Binotto overneemt. Ferrari-president John Elkann wilde nog graag een prominente naam strikken in plaats van Vasseur, waaronder een oud-topman van Mercedes, maar toen eenmaal bleek dat dat er niet inzat, nam Elkann, samen met CEO Benedetto Vigna, genoegen met de 'nobele' Vasseur.

'Mekies niet weg bij Ferrari'

Het Italiaanse medium gaat ook nog in op racedirecteur Laurent Mekies. Eerder werd deze Fransman gelinkt aan de rol van teambaas van Alfa Romeo. Hij zou dan op zijn beurt Vasseur vervangen in Hinwil. Het is nu echter zo dat Mekies niet lijkt te vertrekken uit Maranello voor een nieuw avontuur. Daarnaast werkt Binotto volgende week voor het laatst voor Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws