Vasseur niet blij met actie Alonso: 'Denk dat dit te heftig was' Formule 1
Formule 1

Vasseur niet blij met actie Alonso: 'Denk dat dit te heftig was'

Vasseur niet blij met actie Alonso: 'Denk dat dit te heftig was'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur is niet blij met de manier waarop Fernando Alonso terugkeerde op het circuit. De Spanjaard stuurde zijn AMR23 vlak voor de neus van Charles Leclerc terug de baan op en dat deed hij volgens Vasseur op een te agressieve wijze. De Fransman is van mening dat Alonso hier zelf meteen over zou hebben geklaagd als de rollen omgedraaid waren geweest. Alonso kreeg van de stewards een reprimande voor zijn actie.

Na een prima start wist Alonso Leclerc, die vanaf de ‘schone’ kant mocht beginnen, voor te blijven. De Spanjaard bouwde zijn voorsprong op de Ferrari-coureur naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder uit, maar in de 33ste ronde vergaloppeerde Alonso zich in bocht twee. De Aston Martin-coureur verloor de controle over zijn bolide en schoof van de baan. Hij keerde na bocht drie pal voor de neus van Leclerc weer terug op het circuit.

Het liep allemaal goed af, maar Vasseur vond de actie van de Spanjaard te agressief. 'Ik denk dat dit te heftig was', zegt de teambaas van Ferrari tegen RaceFans. 'Hij kwam vanuit het niets en steekt zo de baan over, maar het is niet mijn beslissing.' Leclerc was na afloop wat milder dan zijn baas. 'Ja, het was op de limiet, maar ik denk dat hij me op geen enkel moment heeft gezien.' Alonso kreeg van de stewards overigens een reprimande voor zijn 'onveilige' actie.

Alonso had ongetwijfeld geklaagd

Leclerc bleef dus kalm, maar Vasseur denkt dat Alonso dit niet was geweest als de rollen omgedraaid waren. 'Als de rollen omgedraaid waren geweest, denk ik dat Fernando (Alonso, red.) meteen over de boordradio had geroepen dat dit echt op het randje was of iets dergelijks', aldus Vasseur, die mogelijk doelt op de boordradio van de Spanjaard tijdens de kwalificatie op vrijdag. De Aston Martin-coureur klaagde toen dat Leclerc zijn ronde had verpest.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws