Vasseur verwijst geruchten over Albon naar rijk der fabelen: 'Geen idee waar dat vandaan komt' Formule 1
Formule 1

Vasseur verwijst geruchten over Albon naar rijk der fabelen: 'Geen idee waar dat vandaan komt'

Vasseur verwijst geruchten over Albon naar rijk der fabelen: 'Geen idee waar dat vandaan komt'

Frédéric Vasseur snapt niet waar de geruchten vandaan komen dat Alexander Albon in de nabije toekomst Carlos Sainz zal vervangen. Er wordt gespeculeerd dat de Spanjaard ontevreden is met zijn rol als tweede rijder achter Charles Leclerc en dat de coureur aan een vertrek denkt. Beide Ferrari-coureurs hebben hun contract nog niet verlengd en er wordt gesuggereerd dat deze onzekerheid ook voor spanningen zorgt. Vasseur wijst deze geruchten naar het rijk der fabelen.

Er gaan geruchten rond dat het momenteel onrustig is binnen het team van Ferrari en dan vooral als het aankomt op de coureurs. Beide rijders hebben nog een contract tot en met het einde van 2024, maar het is nog maar de vraag of deze contracten verlengd gaan worden. Voor Sainz lijkt momenteel niet blij te zijn bij de Italiaanse renstal. De spanningen kwamen ook weer naar boven op Silverstone, toen de Spanjaard niet zo blij was met een keuze van het team.

In de weken voor de Grand Prix van Groot-Brittannië was de frustratie ook duidelijk zichtbaar. Vasseur erkent dat het mis is gegaan, maar denkt dat de problemen worden aangedikt in de media. 'Er zijn gewoon wat fouten gemaakt, in Barcelona tijdens de kwalificatie, en in Spielberg tijdens de kwalificatie. Maar er is geen reden om me zorgen te maken', geeft de teambaas aan bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Uiteindelijk kan het gebeuren dat je ze maakt of dat je twee races op rij niet in topvorm bent. Ik ben er zeker van dat ze gewoon gefrustreerd waren over hun prestaties dat weekend.'

Vasseur wijst geruchten van de hand

Dat de contracten van beide rijders nog niet verlengd zijn, zorgt voor een hoop speculaties in de Italiaanse media. Vasseur geeft aan dat er belangrijkere dingen op de agenda staan dan de contracten van Leclerc en Sainz. 'Ik was duidelijk tegen het team aan het begin van het seizoen en ik was ook duidelijk tegen de coureurs. Ik moet het team leren kennen, dat kost maanden. Ze hebben nog steeds een contract van één jaar. Ik denk niet dat het een kwestie is die nu besproken moet worden. We zullen er zeker in de toekomst over praten, maar het is niet de eerste zorg.'

De geruchten laaien dan ook flink op. Leclerc wordt in verband gebracht met Mercedes en Sainz zou vertrekken naar Audi. De Italiaanse media zijn vooral zeker van een vertrek van Sainz. Albon zou de man uit Madrid moeten vervangen. 'Ik weet niet waar dit verhaal vandaan komt. Ik heb Albon in het verleden gehad, we zijn vrienden. Als een verslaggever me vraagt of Alexander momenteel goed werk verricht, zeg ik ja. Maar dat betekent niet dat ik geïnteresseerd ben. Ik denk dat Alex ook voor 2024 een contract heeft bij Williams', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws