Marko duidelijk over nieuwe voorvleugel Mercedes: 'Kan je op de tv-beelden zien' Formule 1
Formule 1

Marko duidelijk over nieuwe voorvleugel Mercedes: 'Kan je op de tv-beelden zien'

Marko duidelijk over nieuwe voorvleugel Mercedes: 'Kan je op de tv-beelden zien'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Red Bull Racing niet naar de FIA is gestapt met hun zorgen over de nieuwe voorvleugel van Mercedes. De adviseur van de Oostenrijkse renstal geeft aan dat deze voorvleugel wel te flexibel is, maar dat er geen gesprekken zijn geweest tussen Red Bull en de FIA. De regerend wereldkampioen houdt de ontwikkelingen wel goed in de gaten, net zoals de andere teams in de Formule 1.

De Grand Prix van Canada werd een klein kantelpunt voor het team van Mercedes. De Duitse renstal wist uitstekend te presteren op het Circuit Gilles Villeneuve met een derde plek voor George Russell en een vierde plek voor Lewis Hamilton. De prestaties zijn echter niet het enige waar de concurrentie nu naar kijkt als het aankomt op de Duitse renstal. Mercedes bracht een nieuwe voorvleugel naar Canada en in de paddock heeft die voorvleugel voor een hoop controverse gezorgd.

De nieuwe voorvleugel van de W15 zou namelijk te veel buigen, wat niet mag volgens de reglementen van de FIA. Red Bull zou het bestuursorgaan hebben gevraagd om de vleugel nauwlettend in de gaten te houden, maar volgens Christian Horner kijkt de FIA juist opzettelijk weg. Heeft Red Bull dan ook daadwerkelijk aan het bestuursorgaan gevraagd om Mercedes in de gaten te houden? 'Dat kun je niet zeggen', geeft Marko aan tegenover het Oostenrijkse oe24.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marko duidelijk over nieuwe voorvleugel Mercedes: 'Kan je op de tv-beelden zien'
De competitiviteit van Mercedes komt niet zonder controverse. 

Desondanks zet de Red Bull-adviseur wel zijn vraagtekens bij de legaliteit van het nieuwe onderdeel van de Mercedes-bolide. 'Ze hebben een nieuwe voorvleugel, en op de tv-beelden kun je duidelijk zien dat de vleugels van Russell en Hamilton merkbaar buigen'. Marko spreekt echter wel vertrouwen uit in het proces van de FIA. 'De vleugels hadden de benodigde sterkte toen ze werden goedgekeurd. Alles was in orde in Montréal. Er is een nieuwe inspectie voor Barcelona en Spielberg, enzovoort, en het moet dan weer in orde zijn. Natuurlijk kijkt de concurrentie daar kritisch naar, niet alleen wij.'

Marko hoopt op verbetering vanaf GP Spanje

In de Formule 1 is het uiteraard een spel om de grenzen op te zoeken, maar er wel voor te zorgen dat nieuwe onderdelen door de technische keuring komen. Bij Mercedes lijkt dit spelletje voorlopig te hebben gewerkt en de Duitse renstal kijkt dan ook uit naar de volgende test in Barcelona. Het circuit in Spanje zou de werkelijke verhoudingen, die door de circuits in Monaco en Canada een beetje werden gemaskeerd, weer moeten blootleggen. Mercedes verwacht bijvoorbeeld weer een sterk Red Bull.

De Oostenrijkse renstal was zeer dominant aan het begin van het seizoen, maar die dominantie heeft het team al een tijdje niet geproefd. Marko hoopt in ieder geval dat de voorspellingen van Mercedes uit zullen komen. 'Als we sterk zijn in Barcelona, dan hopen we dat we volgende week sterk zullen zijn in Oostenrijk en een week later in Silverstone. Deze drie races zullen veel zeggen over de ware verhoudingen. Daarom werken onze mensen tegenwoordig tot het uiterste', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws