Verkoop van F1-tickets stijgt sinds 2023 flink op TicketSwap Formule 1
Formule 1

Verkoop van F1-tickets stijgt sinds 2023 flink op TicketSwap

Verkoop van F1-tickets stijgt sinds 2023 flink op TicketSwap

Vanaf dinsdag is TicketSwap de strategische partner van de Grand Prix van België waardoor fans veilig en last-minute tickets kunnen uitwisselen voor het Belgische Formule 1-evenement. Dit komt niet als een verrassing, aangezien steeds meer Formule 1-fans TicketSwap weten te vinden voor de doorverkoop van tickets. In 2023 steeg het aantal fans dat een Formule 1-kaartje kocht via het ticketplatform aanzienlijk. TicketSwap verwacht dat deze trend doorzet en is ook zichtbaar binnen andere sporten.

In totaal steeg het aantal gebruikers dat een ticket voor de koningsklasse van de autosport kocht via het platform met dertig procent. Het aantal gezochte tickets kende in 2023 een stijging van 42 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 'In 2023 werden bijna 700.000 ticket alerts aangezet door onze gebruikers. Dit laat zien dat tickets voor sportevenementen, zoals Formule 1, enorm in trek zijn op ons platform', zegt Oscar Kriek, Director of Partnerships van TicketSwap.

De Grand Prix op Spa-Francorchamps 

In 2023 zochten 4.326 racefans een ticket voor het raceweekend via TicketSwap, waarvan een groot gedeelte een ticket heeft bemachtigd. Vanaf dit jaar wil de Grand Prix van België meer controle over de doorverkoop, door middel van een officieel partnerschap met TicketSwap. 'Wij zijn verheugd om samen te werken met TicketSwap om onze fans een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor de doorverkoop van tickets te bieden', zegt Julien Lalmand, Project Coordinator van de Grand Prix. 'Deze samenwerking weerspiegelt onze inzet om de ervaring van onze toeschouwers voortdurend te verbeteren, en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking waarde zal toevoegen aan ons evenement.'

'We zijn enthousiast over de samenwerking met de Belgische Grand Prix', zegt Kriek. 'TicketSwap groeit snel in meerdere sectoren waaronder de sportsector. Dit kan worden gezien als een absolute mijlpaal voor de Belgische markt. Door ons officieel te verbinden aan deze Grand Prix, hopen we dat nog meer racefans elkaar via deze simpele en veilige manier weten te vinden voor de doorverkoop van tickets. Verkopers kunnen de oorspronkelijk betaalde prijs terugverdienen door de vijf procent servicekosten in hun aangeboden ticket op te nemen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de ervaring van elke racefan gaat verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws