Horner uit zorgen over 'gevaarlijke' FIA-ingreep Formule 1
Formule 1

Horner uit zorgen over 'gevaarlijke' FIA-ingreep

Horner uit zorgen over 'gevaarlijke' FIA-ingreep

Christian Horner maakt zich zorgen over de reglementaire ingreep die de FIA wil doen omtrent porpoising. In Canada stelde de FIA al een technische reglementswijziging voor waarbij het uit veiligheidsoverwegingen zou bepalen wat de minimale rijhoogte van de Formule 1-bolides moet zijn, mocht een bolide teveel stuiteren. Horner acht het geen goede zaak wanneer het motorsportorgaan zich op deze manier met de technische details van de auto's bemoeit.

Tijdens de persconferentie in Groot-Brittannië gaat het over de technische wijzigingen die de FIA door wil voeren, en Horner deelt zijn mening over het idee. De Red Bull Racing-teambaas stelt dat de macht om de rijhoogte van de auto's te bepalen niet bij het motorsportorgaan zou moeten liggen, maar bij de teams zelf.

Dat de FIA die macht in eigen handen wil nemen, ziet de Engelsman dan ook als een slechte zaak. Het kan de overkoepelende organisatie namelijk teveel macht geven over de prestaties van de teams. Op deze manier zou, in het ergste geval, de FIA dus kunnen beïnvloeden welke renstal aan kop rijdt. Horner wil het risico in ieder geval niet lopen en stelt dat de voorgestelde gang van zaken 'gevaarlijk' is.

'De maatstaf waar ze het over hebben, is vrij gecompliceerd. Daar zijn zorgen over ontstaan. Vanuit een puristenperspectief is deze gang van zaken daarnaast niet ideaal. Het lijkt erop dat de FIA steeds meer kan dicteren hoe je als team de auto afstelt. Op welk punt stellen zijn hoe je achtervleugel eruit moet zien?', vraagt Horner zich hardop af.

Williams-teambaas Capito steunt Horner

'Ik begrijp dat deze restricties geïntroduceerd worden uit een veiligheidsoogpunt, want porpoising is bij sommige auto's heel heftig. Ze zoeken een mechanisme dat dat risico wegneemt. We willen niet de weg bewandelen waarop de FIA-reglementen bepalen welke afstellingen er gebruikt worden', waarschuwt hij.

De Brit is niet de enige teambaas die er zo over denkt. Ook Jost Capito, de teambaas van Williams, is aanwezig bij het persmoment. De Williams-topman geeft aan dat hij het eens is met de visie van zijn Red Bull-collega. Er moet volgens de Duitser een makkelijkere manier zijn om dit probleem op te lossen. Met suggesties komt hij, evenals collega Horner, echter niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws