Binotto ziet ontwikkelingsteam Red Bull falen: 'Er is niets veranderd' Formule 1
Formule 1

Binotto ziet ontwikkelingsteam Red Bull falen: 'Er is niets veranderd'

Binotto ziet ontwikkelingsteam Red Bull falen: 'Er is niets veranderd'

Mattia Binotto is positief na de Grand Prix van Oostenrijk. De teambaas zag Ferrari zegevieren, na ook in Groot-Brittannië de overwinning al te pakken. Het enige smetje op een nagenoeg foutloos weekend is de uitvalbeurt van Carlos Sainz, die motorproblemen ervoer. Hoewel deze motorproblemen Ferrari op de korte termijn kunnen raken, heeft Binotto er vertrouwen in dat er op de lange termijn een oplossing gevonden gaat worden.

De Italiaan heeft een interview afgegeven bij Corriere dello Sport, dat hem sprak op de Red Bull Ring. Na Silverstone wist het team ook in Oostenrijk te winnen, en deze zeges zijn allebei even belangrijk, is Binotto van mening. 'Uiteindelijk won Ferrari namelijk. De zege was voor Charles Leclerc van waarde omdat deze na zoveel gemiste kansen kwam. Wel baal ik voor Sainz, want we hadden hier met twee coureurs kunnen scoren.'

'Het is duidelijk dat we nog in beide kampioenschappen geloven. Onze auto heeft in alle races laten zien dat hij competitief is, en als we kijken naar alle Grands Prix die er nog op de agenda staan, moeten we erin geloven', vervolgt hij. Met nog elf races op de kalender is de achterstand van Leclerc naar Max Verstappen slechts 38 punten, terwijl Ferrari in het constructeurskampioenschap iets meer dan 50 punten achterloopt op de Oostenrijkse renstal. Het kan dus nog alle kanten op.

Binotto ziet Red Bull-upgrades falen

2022 zou altijd een ontwikkelingsstrijd worden tussen Ferrari en Red Bull. De twee teams begonnen immers met een min of meer even snel pakket aan het jaar. Het team van Verstappen en Sergio Pérez staat erom bekend dat het een hoge ontwikkelingssnelheid heeft, maar Binotto is niet onder de indruk van het werk dat de renstal dit jaar verricht: 'Red Bull bracht wijzigingen aan in Silverstone, maar de situatie is niet veranderd.'

'Het gaat in deze strijd om enkele tienden, soms scheelt het slechts één tiende. Elke keer dat we nieuwe onderdelen introduceren, werken ze. In Groot-Brittannië bleek de nieuwe motorkap ook effectief', meldt de Ferrari-leider, die zijn eigen technische team dus wél successen zag boeken.

Met name de rechtelijnsnelheid van de F1-75 was aan het begin van het seizoen een heikel punt. Inmiddels is dit niet meer het geval: 'Op topsnelheid liepen we achter, en dat had met name te maken met de effectiviteit van hun DRS. We hebben aan onze bolide gewerkt, en met de vleugel die we nu hebben, is de achterstand op het rechte stuk verdwenen.'

Ferrari's betrouwbaarheid

Het enige dat Ferrari nog op moet zien te lossen is het gebrek aan betrouwbaarheid van haar krachtbron. Al drie keer viel er een rijder uit vanwege problemen met de motor. 'Dit zijn problemen die voor de volgende races zorgwekkend zijn, maar niet op termijn. Ik ben ervan overtuigd dat we ze als team kunnen oplossen', benadrukt hij.

'We hebben een zeer goed presterende motor, en dat biedt hoop voor in de toekomst wanneer we de betrouwbaarheid onder controle krijgen. Het kost tijd om in te grijpen. Nieuwe componenten moeten ontworpen en geproduceerd worden. Dat doe je niet in een paar weken. Op korte termijn moeten we de kilometers dus beperken', zo luidt zijn strijdplan. Het is even door de zure appel heen bijten, maar wanneer Ferrari de betrouwbaarheid op orde heeft, acht Binotto zijn team onverslaanbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws