Krijgt Verstappen de waardering die hij verdient? 'Wat mensen vinden boeit hem niet' Max Verstappen
Max Verstappen

Krijgt Verstappen de waardering die hij verdient? 'Wat mensen vinden boeit hem niet'

Krijgt Verstappen de waardering die hij verdient? 'Wat mensen vinden boeit hem niet'

Jos Verstappen denkt dat iedereen in de Formule 1-paddock wel weet hoe goed zijn zoon Max Verstappen is, en dat het hem waarschijnlijk niet interesseert of zijn prestaties wel of niet gewaardeerd worden. Volgens Verstappen senior weet iedereen in de familie het dondersgoed hoe goed Verstappen het doet, en dat is het enige dat telt. De voormalig Formule 1-coureur vindt het prima om in de schaduw mee te liften.

Aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi deelden Verstappen en zijn vader een hartverwarmende boordradio. De 51-jarige zei kort iets over hoe trots hij was op zijn zoon, die net voor de negentiende keer in het seizoen een zege pakte en voor de 54ste keer de champagnefles van de overwinning aan zijn lippen mocht gaan zetten. Het was een speciaal jaar voor Verstappen, maar ook voor zijn vader, met wie hij zo hard heeft gewerkt om het allemaal te bereiken. In de Formule 1 terechtkomen was het doel van de twee heren, wat vader Verstappen al eens heeft bereikt, en toen was het aan de jongere Limburger om het naar een hoger niveau te tillen. En of dat lukte.

Verstappen zegt het regelmatig, ze hebben het samen gedaan, niet hij alleen. Zelfs na 54 zeges en drie titels blijft de Nederlander dat herhalen. Dit seizoen leek het bijna gewoon te worden dat Verstappen maar bleef winnen. Krijgt hij dan wel de waardering die hij voor die prestaties verdient? 'Dat weet ik niet', zegt Verstappen senior in gesprek met Formule 1.nl. 'Dat maakt hem ook niet zoveel uit. Ik denk dat iedereen in de paddock wel weet hoe goed hij is', vervolgt de 51-jarige. 'Wat mensen voor de rest vinden boeit hem ook niet zoveel. Hier, binnen de familie, weet iedereen wel hoe goed hij is, en hier krijgt hij zeker de waardering die hij voor die prestaties verdient.'

Tekst gaat verder onder de foto.

abu dhabi 2023 max verstappen jos verstappen 2
Vader en zoon in de Red Bull-garage in Abu Dhabi. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Verstappen onderging kleine ingreep aan zijn hart

Terwijl Verstappen wedstrijd na wedstrijd won, moest Verstappen senior er even tussenuit. Hij werd namelijk aan zijn hart geopereerd. 'Het is vervelend wat ik had, maar nu ben ik weer helemaal fit', legt de 51-jarige uit. 'Een ingreep aan je hart is altijd wel spannend, je bent dan afhankelijk van andere mensen en dat is nooit fijn. Maar goed, zulke specialisten weten wel waar ze mee bezig zijn. Daardoor relativeer je en waardeer je de dingen nog meer: ik heb een leuke vrouw en twee kinderen waar ik zo lang mogelijk mooie dingen mee wil doen', sluit de vader van de drievoudig wereldkampioen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws