Verstappen imponeert Russell: 'Duidelijk dat Max erg goed presteert' Formule 1
Formule 1

Verstappen imponeert Russell: 'Duidelijk dat Max erg goed presteert'

Verstappen imponeert Russell: 'Duidelijk dat Max erg goed presteert'

George Russell denkt dat Mercedes een 'goed probleem' heeft om op te lossen, zo vertelt de Engelsman in gesprek met Motorsport.com. De bedoeling was dat de W14 een beter voorspelbare auto werd dan de W13 van 2022. Hoewel dat voor een groot deel is gelukt, kampt de nieuwe bolide toch nog wel met enige balansproblemen. Vechten met Red Bull Racing en Ferrari om de overwinning in Bahrein komend weekend wordt dan ook ingewikkeld.

Russell stelt wel dat het ingaand van een bocht beter is qua balans. Het probleem zit 'm nu meer in het midden van de bocht. 'Ik denk dat het geen geheim is als je naar de onboard-video's kijkt dat we een beetje worstelen met de balans. Maar ik denk dat het een probleem is dat waarschijnlijk gemakkelijker op te lossen is dan wat we vorig jaar hadden. Dus ook al is er nog steeds een beperking, zou ik zeggen dat het een goed probleem is om te hebben.'

Alarmbellen in 2022 voor Mercedes, soepelere zaken in 2023

De W14 is dan ook alsnog een stap in de juiste richting volgens de 25-jarige. 'Zeker qua gevoel voelt het als een stap in de goede richting. Vergeleken met deze tijd, twaalf maanden geleden, loopt het een stuk vlotter. Toen we hier vorig jaar waren, rinkelden er veel alarmbellen met porpoising. We wisten niet goed hoe we het moesten oplossen, we waren een beetje verdwaald.'

Dit jaar lopen de zaken veel soepeler, luidt de conclusie van Russell. 'De betrouwbaarheid is tot nu toe sterk geweest. We hebben zeker dingen die we moeten verbeteren aan de auto. Maar over het algemeen staan we waar we in deze tijd van het jaar verwacht hadden te staan', is de Mercedes-coureur positief gestemd. Russell rijdt vrijdag de middagsessie in Bahrein.

Over de kansen van Mercedes ten opzichte van Red Bull en Ferrari is Russell dan weer minder positief. 'Ik denk dat we zeker geloven dat we uiteindelijk een auto zullen hebben die in staat is om in dat gevecht te komen. Of we dat volgend weekend in Bahrein zullen hebben, is vergezocht. Ze zien er erg sterk uit, ze zien er erg stabiel uit en Max presteert duidelijk erg goed. Dus ik denk dat het realistisch gezien een uitdaging zal zijn voor volgende week', vertelt hij aan RaceFans.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws