Verstappen over vroege stop Leclerc: 'Hopelijk was die tear-off niet van mij' Formule 1
Formule 1

Verstappen over vroege stop Leclerc: 'Hopelijk was die tear-off niet van mij'

Verstappen over vroege stop Leclerc: 'Hopelijk was die tear-off niet van mij'

Max Verstappen was verrast over het feit dat hij een heel dominant weekend wist te rijden. De coureur van Red Bull Racing vanaf de start van het weekend al snel onderweg en dat wist de rijder te onderstrepen tijdens de kwalificatie en de race. Verstappen wist in de eerste ronde uit het gedrang te blijven, waardoor hij de rest van de race rustig naar voren kon rijden. Toch was de Nederlander bij een incident betrokken, want het was waarschijnlijk zijn tear-off die in de remkoeling van de bolide van Charles Leclerc terechtkwam.

Dit weekend leek er geen maat op Verstappen te staan. Tijdens de kwalificatie was de coureur al zes tienden sneller dan Carlos Sainz en ook tijdens de race was de coureur van Red Bull verreweg de snelste. 'Als je kijkt naar het gehele weekend dan kan je wel zeggen dat het mijn meest dominante weekend was', zegt Verstappen bij de persconferentie. 'Ik denk niet dat we verwacht hadden dat het op deze manier zou gaan. Toch is het mooi als dingen je positief verrassen.'

Sergio Pérez wist het feestje voor de Oostenrijkse renstal nog wat beter te maken. De één-twee van Red Bull onderstreepte de snelheid van de RB18 op het circuit van Spa-Francorchamps. 'Ik denk dat onze auto heel erg efficient is. Daarnaast past het gewoon perfect op dit circuit. In een paar van de aankomende races zal het een stukje moeilijker gaan en verwacht ik een spannend gevecht met Ferrari. Dit circuit was gewoon perfect voor de auto.'

Tear-off in remkoeling Leclerc van Verstappen

Ondanks dat Verstappen zelf niet in het gedrang terechtkwam, moest hij wel alles zien te ontwijken. 'Het was echt een hele hectische eerste ronde met heel veel vuil in de lucht. Ik heb daardoor mijn tear-off eraf gehaald, want ik kon amper iets zien.' Leclerc moest tijdens de safety car-periode naar binnen, omdat er een tear-off in zijn remkoeling zat. 'Ik hoop dat die niet van mij was. Het is wel heel erg ongelukkig, maar dit zijn dingen die gebeuren', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws