Verstappen reageert op gemiste kans van Mercedes: 'Dit heb ik ook al tegen George gezegd' Formule 1
Formule 1

Verstappen reageert op gemiste kans van Mercedes: 'Dit heb ik ook al tegen George gezegd'

Verstappen reageert op gemiste kans van Mercedes: 'Dit heb ik ook al tegen George gezegd'

Na de Grand Prix van Canada stonden drie mannen op het podium die allemaal dachten dat ze de race hadden kunnen winnen. Waar Lando Norris zijn nederlaag nog aan een strategische keuze van het team kon wijten, moest George Russell de hand in eigen boezem steken. De fanatieke Brit was na de race dan ook zwaar teleurgesteld, en racewinnaar Max Verstappen pepte hem weer op.

Hoewel Mercedes een zwakke seizoenstart achter de rug heeft, geldt dat niet zozeer voor Russell. De Brit staat met 8-1 voor op teamgenoot Lewis Hamilton in de kwalificaties, en staat ook hoger in het kampioenschap. In Canada pakte hij poleposition, en de eerste podiumplaats voor het team. Al met al een positief weekend, zou je zeggen, ware het niet dat Russell zelf het idee had dat er veel meer haalbaar was op het Circuit Gilles-Villeneuve.

Verstappen troost Russell

'Absoluut', zegt Verstappen als hem bij Sky Sports F1 gevraagd wordt of George Russell in Canada de kans had om de race te winnen. 'Als je naar het complete plaatje kijkt, denk ik dat Mercedes de snelste auto had, dus ik zou ook teleurgesteld zijn', weet de Nederlander, die vindt dat Russell het zichzelf niet te hard moet aanrekenen. 'Het is zó makkelijk om een foutje te maken.' De race begon onder zeer natte omstandigheden, waarna de coureurs op intermediates bleven rijden op een opdrogende baan. Vervolgens begon het opnieuw te regenen, en droogde het aan het einde van de race nog genoeg op voor de slicks.

Russell had het heft in handen in de openingsfase van de race, maar zag eerst Lando Norris passeren, waarna hij dankzij een foutje ook Verstappen moest laten gaan. Later zat hij opnieuw voor Norris, maar door een nieuwe fout, waarbij hij over de kerbstones stuiterde, kwam zijn landgenoot wederom langszij, en in de slotfase zakte hij met een derde fout, inclusief contact met Oscar Piastri, ook nog terug naar P5. Uiteindelijk wist hij de derde plek nog uit het vuur te slepen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing canada zaterdag 2024 george russell
Verstappen met Russell in Canada.

Verstappen begrijpt dat het makkelijk was om fouten te maken. 'Ik heb dit ook al na de race tegen George gezegd, want hij was een beetje van streek vanwege zichzelf. Ik zei tegen hem: 'Deze dingen kunnen gebeuren. We pushen allemaal tot de limiet, en soms pakt dat goed uit, en soms maak je net één foutje te veel, en dat kan dan wat met je doen, maar dat hoort ook bij het racen.' Verstappen maakte zelf in de eerste bocht een foutje, maar deed dus genoeg voor de overwinning.

Jonkies aan de top

'Ik weet zeker dat hij hierop terug zal kijken en hiervan zal leren', voegt Verstappen toe. 'We zijn allemaal nog heel erg jong. We leren allemaal nog heel veel, maar dit is ook racen.' Van de kopmannen van de vier topteams is Verstappen zelfs het oudste. Charles Leclerc en Russell zijn net als de Limburger 26 jaar oud, maar net wat jonger, terwijl Lando Norris pas 24 jaar oud is. Verstappen won zestig Grands Prix, terwijl Leclerc na Monaco op zes staat. Beide Britten wonnen tot nu toe slechts één Grand Prix.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws