Zege Verstappen deed Marko denken aan Vettel-tijdperk bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Zege Verstappen deed Marko denken aan Vettel-tijdperk bij Red Bull

Zege Verstappen deed Marko denken aan Vettel-tijdperk bij Red Bull

Helmut Marko was verbaasd dat Max Verstappen de Grand Prix van België wist te winnen na zijn gridstraf, maar Jos Verstappen leek er alle vertrouwen in te hebben. De coureur van Red Bull Racing wist met speels gemak zijn weg door het verkeer te banen en was in de achttiende ronde al op de eerste plek te vinden. Door de overwinning is de voorsprong op Ferrari in het kampioenschap verder gegroeid, maar Marko wil nog een aantal zeges pakken.

Bij Red Bull heerste voorafgaand aan de Grand Prix het gevoel dat Verstappen voor een podium kon gaan. In de garage van Red Bull was één iemand een stuk optimistischer. 'We wisten voor de zomerstop al dat we de krachtbron zouden wisselen en we wilden voor een goed aantal punten gaan', wordt Marko geciteerd door Motorsportweek.com. 'Na de kwalificatie dachten we dat een podiumfinish mogelijk zou moeten zijn, maar Jos was ervan overtuigd dat Max zou winnen.'

Sebastian Vettel wist tussen 2010 en 2013 vier kampioenschappen op rij te winnen. De race van Verstappen op Spa-Francorchamps deed de adviseur van Red Bull denken aan die tijden. 'We hebben niet zulke dominantie gezien sinds die tijd. Ditmaal hebben we wel hele sterke concurrenten. Met Vettel raceten we vooral tegen Ferrari en één jaar tegen McLaren, maar nu strijden we tegen Ferrari en Mercedes. We zijn heel erg tevreden met hoe het gaat en we zijn heel erg trots.'

Marko: 'Nog twee of drie races winnen'

De voorsprong op Charles Leclerc is gegroeid naar 98 punten. Marko wil nog niet stellen dat de strijd gestreden is en hoopt dat het team nog een aantal races weet te winnen voor het einde van het seizoen. 'Het is mooi dat we niet meer elke race hoeven te winnen. Als we geen zege kunnen boeken, dan gaan we gewoon voor punten. Er zijn nog acht races te gaan en ik denk dat we nog twee of drie zeges nodig hebben om veilig te zijn', besluit de Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws