Update | Szafnauer sluit zich enigszins aan bij kritische woorden Alpine-CEO: 'Geen voortvarende start geweest' Formule 1
Formule 1

Update | Szafnauer sluit zich enigszins aan bij kritische woorden Alpine-CEO: 'Geen voortvarende start geweest'

Update | Szafnauer sluit zich enigszins aan bij kritische woorden Alpine-CEO: 'Geen voortvarende start geweest'

Alpine-CEO Laurent Rossi is niet te spreken over hoe de Franse renstal dit seizoen presteert. Rossi vindt dat de resultaten zelfs amateuristisch en onacceptabel zijn. De eerste paar races van Alpine gingen niet van een leien dakje, al leek het wel alsof ze tijdens de vrijdag en de zaterdag van het weekend in Miami de stijgende lijn te pakken kregen.

Alpine wil in 2023 graag dichter bij de derde plek in het kampioenschap eindigen dan in 2022. Met een flinke achterstand op de P3 werd de Franse renstal in 2022 vierde, en dat moest toch echt beter. In de eerste vier Grands Prix van het jaar was dat echter nog niet te zien, aangezien Pierre Gasly en Esteban Ocon slechts acht punten wisten te scoren. Op dit moment staat de Franse renstal zesde. 'Het is erg teleurstellend', laat Rossi weten aan Canal+. 'Het is gewoon slecht. We zijn het jaar begonnen met teleurstellende prestaties, dat is helder. Onze positie is het geld dat we uitgeven op dit moment niet waard. Ons doel is nog heel ver weg', zegt de Alpine-CEO.

Om het team in 2023 een boost te geven, hebben ze onder andere Gasly naar het team gehaald, maar veel profijt hebben ze er nog niet van. 'Ik constateer niet alleen een gebrek aan prestaties, maar ook de mentaliteit is niet zoals het moet zijn en voldoet niet aan de standaarden die het team in voorgaande seizoenen hanteerde', oordeelt Rossi. Na een moeizaam weekend in Bakoe was de goede kwalificatie in Miami wel welkom, maar dat maakt het leed van de voorgaande races, zoals in Bahrein met de tijdstraffen van Ocon, en Australië met de dubbele DNF, niet goed.

Rossi vindt gemaakte fouten onacceptabel

'De Grand Prix van Bahrein beviel me niet, wat er gebeurde vond ik ronduit amateuristisch. Het was slecht', klinken de harde woorden van Rossi. 'De laatste race in Azerbeidzjan verliep ongeveer hetzelfde. Dat is onacceptabel. Je mag fouten maken, maar je moet dan wel leren. Als je dan die fouten blijft herhalen, dat is ook niet acceptabel.' De vooruitzichten voor de Grand Prix van Miami zijn voor nu rooskleurig, aangezien Gasly start vanaf P5 en Ocon vanaf P8.

Update 10:43u (09/05) | Szafnauer sluit zich enigszins aan bij kritische woorden Alpine-CEO: 'Geen voortvarende start geweest'

Otmar Szafnauer stelt dat de kritische woorden van Alpine-CEO Laurent Rossi geen extra druk op het team leggen. De CEO was voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Miami zeer kritisch op de Franse renstal en stelde dat de huidige situatie onacceptabel is. Szafnauer kan zich wel vinden in de woorden van Rossi, want de start van Alpine is niet zoals gewenst. Nu is het tijd voor het team om de huidige problemen op te lossen.

Alpine had gehoopt om mee te doen in het gevecht tussen Ferrari, Mercedes en Aston Martin, maar de Franse renstal zit daar nog onder. Door fouten van rijders en problemen met de betrouwbaarheid staat Alpine nu zesde in het kampioenschap. 'De woorden van Rossi leggen geen extra druk op ons. Iedereen wil hier goed presteren', geeft Szafnauer aan bij Motorsport.com. 'We hebben zeer ervaren technici en ingenieurs op het hoogste niveau, en we leggen druk op onszelf. Dus we moeten het gewoon oplossen.'

De teambaas kan zich ergens wel vinden in de woorden van Rossi. 'We presteerden ondermaats in Bakoe. De coureurs botsten met elkaar in Australië, en ik denk dat we bij de eerste race te maken hadden met een reeks van straffen, te beginnen met Esteban (Ocon, red.) die verkeerd stond. Het is geen voortvarende start van het seizoen geweest en misschien is dat de reden waarom hij deze opmerkingen heeft gemaakt', besluit de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws