Verstappen verwacht op Monza ijzersterk Red Bull: 'Zijn het hele jaar al snel' Formule 1
Formule 1

Verstappen verwacht op Monza ijzersterk Red Bull: 'Zijn het hele jaar al snel'

Verstappen verwacht op Monza ijzersterk Red Bull: 'Zijn het hele jaar al snel'

Max Verstappen en Sergio Pérez verwachten dat Red Bull Racing opnieuw een sterk weekend tegemoet gaat. De Oostenrijkse renstal loopt dit jaar goed op de rechte stukken en het aankomende circuit in Monza telt voldoende rechte stukken waar de topsnelheid van de RB18 goed van pas komt. Ditmaal hoeven de coureurs echter niet te veel steun te verwachten, aangezien de tifosi vooral de Ferrari-coureurs zullen aanmoedigen. Toch kijkt Verstappen uit naar de sfeer op Monza.

Verstappen kent nog niet een al te best huwelijk met de Temple of Speed. De Red Bull-rijder wist nog nooit op het podium te finishen, maar hij verwacht dat daar verandering in zal komen. 'Ik geniet altijd van het rijden op Monza, ik denk dat we daar competitief kunnen zijn en ik hoop op een goed resultaat', zegt Verstappen in het persbericht van Red Bull. 'Als je kijkt naar het jaar dat we tot nu toe hebben gehad dan zie je dat we snel zijn geweest op de rechte stukken en ik denk dat het dit weekend net zo zal zijn.'

Pérez hoopt vooral dat hij in Italië zijn vorm een beetje kan hervinden. De Mexicaan staat ruim achter zijn teamgenoot en weet dat hij wat moet veranderen in de afstelling van zijn RB18. 'We moeten de race van afgelopen week analyseren om ervoor te zorgen dat we in Monza sterker terugkomen. Ik worstel een beetje met de afstelling van mijn auto, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik er samen met het team bovenop kan komen en mijn prestaties kan verbeteren.'

Verstappen kijkt uit naar sfeer op Monza

De fans op Zandvoort werden afgelopen weekend gecomplimenteerd voor de sfeer op het circuit. Verstappen weet dat de Italiaanse fans ook een goed sfeertje kunnen produceren. 'Er is daar zoveel geschiedenis, het is een geweldig circuit met een ongelooflijke sfeer. Je hoeft alleen maar te kijken naar de steun de de tifosi geven aan Ferrari om te zien hoe gepassioneerd de Italiaanse fans zijn voor het racen', aldus de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws