AMuS: 'Hülkenberg favoriet bij Haas, De Vries en Drugovich onderhandelen met Alpine' Formule 1
Formule 1

AMuS: 'Hülkenberg favoriet bij Haas, De Vries en Drugovich onderhandelen met Alpine'

AMuS: 'Hülkenberg favoriet bij Haas, De Vries en Drugovich onderhandelen met Alpine'

Het gonst momenteel van de geruchten in de Formule 1. Veel zitjes in de koningsklasse van de autosport zijn nog niet officieel vergeven, waardoor enkele rijders nog niet zeker weten of hun plekje in de sport wel veilig is. Colton Herta zou bijvoorbeeld naar AlphaTauri gaan, terwijl Pierre Gasly naar Alpine zou vertrekken en Mick Schumacher mogelijk in 2023 niet meer op de grid te vinden is. Auto, Motor und Sport noemt echter ook enkele verrassende namen voor de stoeltjes bij Alpine en Haas.

Momenteel is het silly season in volle gang. Bij McLaren zijn de twee zitjes inmiddels gevuld nadat Oscar Piastri officieel de overstap mocht maken. Bij Alpine laat dat een gat achter, maar het lijkt erop dat Gasly de overstap zal maken. Dan moet wel eerst Herta de stap maken naar het team van AlphaTauri, anders gaat de deal niet door. Veel hangt af van de beslissing van de FIA omtrent de superlicentiepunten van de Amerikaan. Elders op de grid zijn er ook nog veel onduidelijkheden over enkele zitjes.

Red Bull heeft zo haar redenen om buiten haar eigen academie te kijken. Marko is namelijk teleurgesteld in de coureurs die momenteel in de Formule 2 rijden (Liam Lawson, Jehan Daruvala en Jüri Vips, red.). 'Het kampioenschap was verplicht om een promotie naar de Formule 1 te overwegen', schrijft Auto, Motor und Sport. Ayumu Iwasa rijdt ook in de Formule 2 en Marko is onder de indruk van Japanner. Toch vindt de Oostenrijker het te vroeg om Iwasa te promoveren. Hetzelfde geldt voor Formule 3-coureur Isack Hadjar. 'Hij lijkt een beetje op Prost', zijn de complimenten van Marko aan het adres van Hadjar.

Verrassende naam op poleposition bij Haas

Haas is één van de andere teams waarbij er mogelijk nog een plek vrijkomt. Kevin Magnussen heeft een langdurig contract bij de Amerikaanse renstal, maar Mick Schumacher heeft bijvoorbeeld geen gegarandeerd plekje. De Duitser wordt door Esteban Ocon genoemd bij het team van Alpine, maar de toekomst van de coureur in de Formule 1 lijkt alles behalve zeker. Haas is momenteel dan ook aan het rondkijken op de rijdersmarkt.

Aankomend weekend wordt Schumacher in de eerste vrije training vervangen door Antonio Giovinazzi. De Italiaan wordt als voornaamste kandidaat genoemd, maar Auto, Motor und Sport verwacht niet dat Haas Giovinazzi zal kiezen. Ook Daniel Ricciardo is genoemd, maar het Duitse medium stelt dat Haas de achtvoudig racewinnaar een te groot risico vindt. De Amerikaanse renstal denkt aan een andere ervaren coureur: 'Nico Hülkenberg is de favoriet voor dat stoeltje.'

Alpine kijkt naar Gasly-alternatieven 

De kans is aanwezig dat Gasly niet de overstap zal maken naar Alpine. Het is immers niet ondenkbaar dat Herta geen superlicentie zal verkrijgen. Daarom kijkt de Franse renstal alvast naar enkele andere opties. 'De Vries werd op Zandvoort gespot in het motorhome van Alpine, waar hij praatte met enkele ingenieurs. Bovendien wordt er veel onderhandeld tussen beide teams (Mercedes en Alpine, red.). Er is ook contact gelegd met Felipe Drugovich. De Braziliaan heeft het geld en Brazilië is een belangrijke markt voor Renault.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws