Vettel voorafgaand aan zijn laatste race in Italië: 'Ik zal alle emoties voelen' Formule 1
Formule 1

Vettel voorafgaand aan zijn laatste race in Italië: 'Ik zal alle emoties voelen'

Vettel voorafgaand aan zijn laatste race in Italië: 'Ik zal alle emoties voelen'

Zondag zal voor viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel de laatste keer zijn dat hij op Italiaanse bodem racet in de Formule 1. Monza is het circuit waar de Duitser in 2008 zijn eerste overwinning behaalde, als toentertijd jongste coureur aller tijden. Vettel geeft toe een emotioneel weekend voor de boeg te hebben.

'Ik zal alle emoties voelen wanneer ik voor de laatste keer op Monza aankom, het circuit waar ik mijn allereerste Formule 1-overwinning behaalde', vertelt de 35-jarige coureur in een persbericht van Aston Martin. 'Ik heb altijd genoten van het unieke gevoel van het circuit en de uitdaging die het biedt, evenals de energie van de fans', zo vervolgt Vettel.

'Ik zal deze keer elk moment van die intensiteit voelen', vertelt de Duitser. 'De invloed en kenmerken van de auto's van dit jaar, met grondeffect, zouden interessant moeten zijn', legt de coureur uit. 'Ik hoop dat we daardoor meer actie zien, op een circuit dat typisch moeilijk is om op in te halen.'

Het vertrek van een legende

Vettel kondigde eerder dit jaar, op eigen sociale media, aan dat dit zijn laatste seizoen in de Formule 1 zou zijn. Voor fans een grote tegenslag, want de coureur is erg geliefd. Tussen 2010 en 2013 werd de coureur viermaal op rij wereldkampioen met Red Bull Racing. Hij heeft in totaal 122 keer op het podium gestaan waarvan 53 op het hoogste treetje.

Naast het circuit zet Vettel zich in voor een betere wereld. Dat is tevens één van de redenen dat hij besloot te stoppen. Hij legde uit dat racen in de Formule 1 niet strookt met zijn acties tegen klimaatverandering. Ook zijn het de kleine dingen die hem bij fans tot een legende maken. Zo hielp hij in 2021 na de Grand Prix van Groot-Brittannië met het schoonmaken van de tribunes en heeft hij na de race in Oostenrijk met lokale schoolkinderen een bijenhotel gebouwd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws