Vettel: 'Het was een verrassing dat ik mijn banden zo lang goed kon houden' Formule 1
Formule 1

Vettel: 'Het was een verrassing dat ik mijn banden zo lang goed kon houden'

Vettel: 'Het was een verrassing dat ik mijn banden zo lang goed kon houden'

Sebastian Vettel had zijn eerste stint in Baku met meerdere ronden kunnen verlengen en dat had hem strategisch gezien meer voordeel opgeleverd. De Duitser reed al langer door dan zijn directe tegenstanders, maar zijn rondetijden suggereerden dat hij nog veel snelheid achter de hand had.

In ronde 13 waren de directe concurrenten van Vettel al allemaal naar binnen gedoken en nam hij de leiding over. Zijn banden begonnen al oud te worden en een pitstop in geringe tijd leek eerst onvermijdelijk te zijn. Echter, de rondetijden werden steeds beter: 1: 47.184, 1: 46.852, 1: 46.643, 1: 46.609 en 1: 46.582 minuten. Toch dook Vettel in ronde 18 de pits in. Volgens Formel.de had de Aston Martin-coureur langer door kunnen rijden en daarmee eerder in de race al Charles Leclerc en Pierre Gasly kunnen inhalen.

'Het is moeilijk te zeggen', zegt Vettel, geconfronteerd met de data. 'De banden voelden goed aan en ik had langer buiten kunnen blijven. Ik heb er ook het team voor. De vrije lucht was er en het tempo werd steeds beter. Dat was een verrassing voor ons, want sommige coureurs deden zo vroeg hun pitstop, dat we dachten dat we onze banden niet lang goed zouden kunnen houden.'

Vettel had 'versere' banden bij de herstart

Na zijn pitstop deed Vettel het eerst rustig aan. Daarmee probeerde hij zijn banden te sparen voor later in de race. Dat kwam goed uit toen in de slotfase de race herstart moest worden. 'Direct na de stop had ik het gevoel dat ik iets sneller kon zijn dan Charles, maar ik wilde er ook zeker van zijn dat mijn banden in goede staat zouden blijven. Bij de herstart hielp het dat we versere banden hadden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws