Van der Garde over kritiek op Viaplay: 'Je moet de mensen wel een kans geven' Opinie
Opinie

Van der Garde over kritiek op Viaplay: 'Je moet de mensen wel een kans geven'

Van der Garde over kritiek op Viaplay: 'Je moet de mensen wel een kans geven'

De afgelopen Grand Prix-weekenden heeft Viaplay het zwaar te verduren gehad op social media. De Nederlandse Formule 1-kijkers zijn zeer kritisch over de uitzendingen van de streamingdienst. De afgelopen jaren waren de rechten van de koningsklasse van de autosport in handen van Ziggo Sport, maar dat is sinds dit jaar veranderd. Giedo van der Garde, die als analist te zien is op Viaplay, stelt dat Nederland nog even moet wennen aan het platform.

'Je moet niet vergeten dat we eigenlijk pas op 1 maart echt begonnen zijn', begint de voormalig Formule 1-coureur in gesprek met Motorsport.com. 'Er moeten ook nog wel wat mensen bijkomen, dus we zitten eigenlijk nog in de opbouwende fase.' De kritiek luidt vooral dat de uitzendingen emotieloos zijn en dat niemand nog goed op elkaar is ingespeeld, terwijl dat bij Ziggo Sport altijd wel het geval was. Van der Garde heeft een verklaring. 'Daar kent iedereen elkaar heel goed. Robert Doornbos en Rob Kamphues hebben aan één blik genoeg.'

Dat gevoel mist volgens de mensen thuis nog bij Viaplay. De Nordic Entertainment Group heeft meerdere nieuwe namen aangesteld. Zo presenteert Amber Brantsen de uitzendingen en is Stephane Kox de pitreporter. Van der Garde vindt dat ze de tijd verdienen. 'Ik snap wel dat mensen wat tijd nodig hebben om te wennen. Als ik elke week met plezier naar een programma kijk en gewend ben aan de mensen die daar zitten, dan zou ik ook achter mijn oren krabben als daar opeens andere voor in de plaats komen. Maar dat gebeurt nou eenmaal.'

Van de Garde: 'Groeide zelf ook met Mol op'

Niet alleen de mensen voor de camera zijn veranderd. Ook de mensen die in de commentaarstoelen plaatsnemen zijn anders ten opzichte van Ziggo Sports. Olav Mol is vervangen door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. 'Zelf ben ik ook met Mol opgegroeid. Als je zijn stem ineens niet meer hoort, dan zal je die in het begin een beetje missen. Maar je moet de andere jongens ook een kans geven. Ze hebben echt heel veel potentie. Natuurlijk moeten er nog stappen gezet worden, maar over een half jaar is iedereen aan ze gewend', aldus de analist van Viaplay.

Kwalificatie GP Emilia Romagna live kijken?

De kwalificatie Grand Prix van Emilia Romagna wordt onder ander live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws