Vettel sluit avontuur in rallysport niet uit: 'Het is een enorme fascinatie' Formule 1
Formule 1

Vettel sluit avontuur in rallysport niet uit: 'Het is een enorme fascinatie'

Vettel sluit avontuur in rallysport niet uit: 'Het is een enorme fascinatie'

Sebastian Vettel sluit niet uit dat hij ooit een keer te vinden zal zijn in de rallysport. De voormalig coureur van onder andere Red Bull Racing, Ferrari en Aston Martin besloot na het 2022-seizoen te stoppen met racen in de Formule 1. Het is nog onduidelijk wat de Duitser precies van plan is met zijn vrije tijd, maar racen lijkt, naast de Race of Champions, niet echt op de planning te staan. Toch kan het vuur mogelijk snel weer gaan branden bij Vettel.

Vettel stapt dit weekend weer achter het stuur. De Duitser doet namelijk mee aan de Race of Champions. 'Uiteraard is dit een kleine glimp van wat het zou kunnen voelen om een rally te rijden', wordt Vettel geciteerd door Motorsport Week. 'Ik heb een enorme bewondering voor rallyrijders, ik denk dat het een ongelooflijke vaardigheid is. Het voelt alsof ik aankom met een schroevendraaier en een hamer, terwijl zij aankomen bij bocht 1 met de hele gereedschapskist, uitgerust met alle benodigdheden voor wat er ook maar gebeurt.'

'Ik denk dat de rijders geweldig zijn; ze krijgen niet de aandacht die ze verdienen', vervolgt de viervoudig wereldkampioen. Zelf stond Vettel natuurlijk wel jaren in de spotlights. De coureur is dus van mening dat de rallycoureurs meer aandacht verdienen. 'De Formule 1 is erg populair. De rallysport is misschien meer populair in de Scandinavische landen, maar rally verdient het om meer populair te zijn over de hele wereld omdat de vaardigheid ongelooflijk is.'

Vettel: 'Misschien als het begint te kriebelen'

Vettel wil voorlopig nog niet nadenken over een mogelijke terugkeer in de autosport. Toch sluit de man uit Heppenheim niet uit dat hij net als Jos Verstappen ooit in de rallysport terechtkomt. 'Ik weet het niet, ik denk dat het veel werk zou zijn, maar misschien, als het begint te kriebelen, zou ik er anders over denken. Ik bewonder altijd het feit dat je zo snel gaat zonder kerbs en baanlimieten en dat wat er ook maar naast je is niet uitmaakt, wat voor terrein, wat voor omstandigheden. Dus het is een enorme fascinatie', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws