Montoya heeft hoge verwachtingen van De Vries: 'Hij is ouder, wijzer en meer ervaren' Formule 1
Formule 1

Montoya heeft hoge verwachtingen van De Vries: 'Hij is ouder, wijzer en meer ervaren'

Montoya heeft hoge verwachtingen van De Vries: 'Hij is ouder, wijzer en meer ervaren'

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya verwacht veel van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Ondanks dat de coureur zijn debuut in de koningsklasse van de autosport al heeft gemaakt, is hij natuurlijk nog altijd een rookie aankomend seizoen. Montoya ziet echter een voordeel voor de AlphaTauri-rijder. Gezien de leeftijd van De Vries heeft de coureur een groot voordeel ten opzichte van de andere rookies die aankomend seizoen in de Formule 1 te zien zijn.

De Vries maakte in 2022 zijn debuut bij Williams op het circuit van Monza. Daar wist De Vries te imponeren en dat leverde hem zijn plekje op bij AlphaTauri. 'Hij heeft het vorig jaar erg goed gedaan bij zijn invalbeurt in Monza', zegt Montoya bij Motorsport.com. 'Ja, hij is een rookie, maar hij is ouder, wijzer en meer ervaren dan de meeste andere coureurs die nieuw in de Formule 1 komen. Yuki maakte de voorbije twee seizoenen nog wel eens een fout, dus ik denk dat er een kans voor Nyck ligt om iets moois te laten zien.'

'Of Nyck in zijn eerste jaar beter zal presteren dan Yuki? Ik denk dat aan het begin van het seizoen, en dan met name op de banen waar Nyck nog niet gereden heeft zoals Melbourne en Saudi-Arabië, Yuki nog de boventoon zal voeren', vervolgt Montoya. De Japanner gaat alweer zijn derde seizoen in de Formule 1 verrijden. Toch denkt Montoya dat De Vries zeker niet kansloos is. 'Zodra we naar Europa gaan en er gereden wordt op circuits die Nyck al kent, zullen ze dicht bij elkaar zitten en zal het interessant zijn om te zien wat Nyck in zijn mars heeft.'

Montoya: 'De Vries is volwassen genoeg'

De Vries wacht al een aantal jaren op zijn definitieve doorbraak in de koningsklasse. Gezien de goede invalbeurt bij Williams en het feit dat hij al een tijd lang wacht op zijn kans, zal er extra druk op de schouders van de Nederlander liggen. 'Soms is het zo dat als je geen druk voelt, je heel goed presteert, maar zodra je druk gaat voelen, je het moeilijk begint te krijgen. Maar volgens mij is Nyck volwassen genoeg én gepokt en gemazeld genoeg dat hij daar goed mee om kan gaan', aldus Montoya.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws