Gasly zelfverzekerd voor overstap naar Alpine: 'Veel persoonlijke vooruitgang geboekt sinds 2019' Formule 1
Formule 1

Gasly zelfverzekerd voor overstap naar Alpine: 'Veel persoonlijke vooruitgang geboekt sinds 2019'

Gasly zelfverzekerd voor overstap naar Alpine: 'Veel persoonlijke vooruitgang geboekt sinds 2019'

Pierre Gasly voelt zich beter voorbereid voor zijn overstap naar Alpine dan zijn overstap naar Red Bull Racing in 2019. De voormalig coureur van AlphaTauri ziet dat hij zowel op professioneel als op persoonlijk gebied gegroeid is in de afgelopen jaren. Gasly zal bij Alpine naast landgenoot Esteban Ocon rijden en hij weet dat hij maar weinig tijd heeft gehad om zich voor te bereiden op zijn nieuwe team. Toch heeft hij vertrouwen in zijn aanpassingsvermogen.

Gasly vervangt aankomend seizoen Fernando Alonso bij Alpine. De coureur heeft nog geen ervaring buiten de Red Bull-familie, maar dat is volgens hem geen probleem. 'Het voelt alsof het een eeuwigheid geleden is sinds ik bij Red Bull zat en sindsdien is er zoveel gebeurd, zowel op professioneel als persoonlijk vlak', wordt Gasly geciteerd door Motorsport-Total. 'Ik voel me echt alsof ik in alle opzichten ben gegroeid. Ik herinner me het gevoel dat ik had toen ik bij Red Bull kwam en het gevoel nu. Mijn aanpak en de manier van denken waarmee ik naar Alpine ga, is compleet anders.'

'Bovenal wil ik de ervaring die ik bij AlphaTauri en Red Bull heb gehad, in goede en slechte tijden, gebruiken om het meeste uit deze kans bij Alpine te halen', vervolgt de man uit Rouen. In 2019 ging zijn overstap naar Red Bull niet zoals gewenst. Desondanks denkt Gasly dat hij de kans bij Alpine wel met beide handen zal pakken. 'Ik ben heel zelfverzekerd dat dit zeer succesvol zal zijn, daar twijfel ik niet aan. Het is pas vier jaar geleden sinds 2019, maar ik denk dat ik veel persoonlijke vooruitgang heb geboekt.'

Gasly: 'Moet bewust zijn dat alles heel anders kan zijn'

Op 5 maart gaan de vijf rode lampen voor het eerst uit voor de eerste Grand Prix van het seizoen. Dat betekent dat Gasly nog een kleine anderhalve maand heeft om zich voor te bereiden bij Alpine voor de start in Bahrein. 'Er zal zeker niet veel tijd zijn voor het begin van het seizoen, maar ik zal alle noodzakelijke voorbereidingen treffen en ik weet dat ik snel kan aanpassen. Dat heb ik in het verleden gedaan. Ik moet me alleen bewust zijn dat dingen heel anders kunnen zijn', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws