Villeneuve: 'Mercedes zal onverslaanbaar zijn met die motor van een andere planeet' Formule 1
Formule 1

Villeneuve: 'Mercedes zal onverslaanbaar zijn met die motor van een andere planeet'

Villeneuve: 'Mercedes zal onverslaanbaar zijn met die motor van een andere planeet'

Jacques Villeneuve voorspelt een loodzwaar weekend voor Red Bull Racing in Saoedi-Arabië. Met de relatief nieuwe Mercedes-motor zal Lewis Hamilton moeilijk van de overwinning af te houden zijn in het Midden-Oosten. Met de sterkere motor in zijn W12 kan de zevenvoudig wereldkampioen ook in Jeddah winnen, waarmee hij het gat naar titelconcurrent Max Verstappen min of meer kan neutraliseren.

'In Saoedi-Arabië installeert Mercedes de motor weer die ze in Interlagos gebruikten. Ik denk dat ze vrijwel onverslaanbaar zullen zijn met die krachtbron', voorspelt de enkelvoudig wereldkampioen bij La Gazzetta dello Sport. In Qatar besloot Mercedes bij Hamilton de oudere motor te steken en ook toen ging het Duitse team er overtuigend met de zege vandoor.

Wil Red Bull wat uithalen dan is het aan Honda om te reageren, maar er zit niet veel meer in het vat bij de Japanners als het aan Villeneuve ligt: 'De Honda-motor biedt eigenlijk altijd min of meer hetzelfde vermogen. Niet alleen is de motor van Mercedes nieuw, maar ook aangepast. Die motor lijkt werkelijk van een andere planeet afkomstig te zijn.' Met die versterkte motor achterin schat de Canadees de kansen van Verstappen niet hoog in.

'Hamiltons herstel in de afgelopen twee races kwam uit het niets. Of ze hielden nog wat snelheid achter, of ik heb geen idee wat er gebeurd is. Laten we kijken of ze dat ook in de laatste twee races volhouden', vervolgt hij. Villeneuve denkt dat Mercedes eventueel wat achter de hand heeft gehouden om in de slotfase van 2021 Red Bull het vuur aan de schenen te leggen. De prestaties op de baan lijken dit vermoeden te bevestigen.

Red Bull kent de druk

Wel denkt de voormalige Williams-rijder dat het team van Verstappen weet hoe ze een titelstrijd moeten voeren. De Oostenrijkers zullen dus beslist niet bezwijken onder de toegenomen druk: 'Red Bull is hier zonder twijfel aan gewend. Mercedes oogt erg sterk, maar heeft het de afgelopen jaren makkelijk gehad. Juist daarom reageert het team soms agressief en onjuist in de races. Wel weten ze wat nodig is om te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws