Villeneuve waarschuwt Hamilton: 'Verwacht een chaotisch en politiek team' Formule 1
Formule 1

Villeneuve waarschuwt Hamilton: 'Verwacht een chaotisch en politiek team'

Villeneuve waarschuwt Hamilton: 'Verwacht een chaotisch en politiek team'

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel: begin februari kondigde zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton aan met ingang van 2025 het Mercedes-team te verlaten voor Ferrari. Meer dan twee maanden na dato lijkt de racewereld nog niet uitgepraat te zijn over de overstap van de Brit. Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft Hamilton nu gewaarschuwd voor wat hem te wachten staat bij het Italiaanse team, meldt PlanetF1.

Villeneuve's vader, Gilles Villeneuve, reed eind jaren '70 en begin jaren '80 voor het Italiaanse team. Volgens de Canadees moet Hamilton zich opmaken voor een totaal andere cultuur bij Ferrari dan hij gewend is binnen het team van Mercedes.

Chaotisch en politiek

Hamilton tekende zijn contract bij het team uit Maranello vijf maanden nadat hij zijn contract bij Mercedes voor twee jaar had verlengd. In het Mercedes-contract had Hamilton laten opnemen dat hij het contract kon verbreken voor de start van het eerste seizoen onder het nieuwe contract. De start van het 2024-seizoen gaat voor de Duitse renstal niet van een leien dakje. Na afloop van de Chinese Grand Prix liet Hamilton dan ook weten 'geen moment' te hebben getwijfeld aan zijn besluit om over te stappen naar Ferrari.

'Hamilton heeft zeven wereldkampioenschappen op zijn naam staan. Hij is de grootste aller tijden gezien zijn prestaties. En nu stapt hij over naar het grootste team in de geschiedenis (van de sport, red.) met het grootste imago', stelt Villeneuve. De overstap zal niet makkelijk zijn voor Hamilton, vermoedt de Canadees. 'Het is een heel chaotisch team. Een heel politiek team. Het is een moeilijk team waarbij heel Italië binnen vijf seconden van je houdt of je haat.'

Op zijn beurt brengt de komst van Hamilton ook een verandering teweeg binnen het Italiaanse team, volgens Villeneuve. Hij stelt dat Ferrari in de afgelopen jaren haar coureurs tot wereldkampioenen heeft proberen te maken. 'Hamilton is niet gemaakt', zegt Villeneuve. 'Hij heeft daadwerkelijk kampioenschappen gewonnen, hij heeft races gewonnen. Hij heeft het allemaal gedaan. Dat is heel anders dan de andere coureurs die zonder kampioenschappen, zonder overwinningen in de Ferrari zijn gezet en wier imago als kampioen Ferrari heeft proberen te realiseren.' Dat gegeven zal volgens de Canadees moeten zorgen voor een interessante strijd tussen Charles Leclerc en Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws