Voormalig F1-coureur Tarquini hoopt op 'revolutie': 'Ferrari moet de juiste mensen op de juiste plek zetten' Formule 1
Formule 1

Voormalig F1-coureur Tarquini hoopt op 'revolutie': 'Ferrari moet de juiste mensen op de juiste plek zetten'

Voormalig F1-coureur Tarquini hoopt op 'revolutie': 'Ferrari moet de juiste mensen op de juiste plek zetten'

Gabriele Tarquini, een voormalig Formule 1-coureur die 78 Grands Prix wist te verrijden, is kritisch op het team van Ferrari. Mattia Binotto heeft de meeste kritiek van de afgelopen maanden proberen weg te lachen, maar Tarquini is van mening dat het team zelf haar titelkansen heeft weggegooid. De Italiaan denkt dan ook dat het tijd is voor een revolutie bij de Scuderia.

Afgelopen weekend werd Ferrari in eigen huis verslagen door Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing werd uitgefloten door het publiek toen hij op het podium stond. 'Dat is waar en het mag niet zo zijn dat Formule 1-fans zich gaan gedragen als voetbalsupporters', zegt Tarquini bij Autosprint. 'Formule 1-fans juichen meestal niet iemand of iets toe. Dat gezegd hebbende, Max had een geweldige race in Monza en hij is echt één van de grootste coureurs aller tijden.'

Kritiek op Ferrari

De overwinning van Verstappen was volgens sommige mensen ook te danken aan de strategische keuze van Ferrari. 'We kunnen Ferrari zoveel beschermen als we willen, maar het team doet het gewoon niet goed. Ferrari heeft dit jaar een zeer competitieve auto, maar de kansen om voor de titel te vechten, zijn vergooid.' Ook tijdens de Grand Prix van Italië ging het in de ogen van Tarquini mis. 'Ik vraag me waarom ze Leclerc lieten stoppen onder de virtual safety car. Het was duidelijk dat het niet lang zou duren. Daardoor moest Ferrari ook noodgedwongen kiezen voor een tweestopper, omdat de vroege pitstop verkeerd bleek te zijn.'

De kritiek op de top van Ferrari is dan ook nog niet minder geworden. De voormalig coureur is van mening dat er wat moet veranderen binnen het team. 'Ferrari heeft een revolutie nodig die begint bij de top. Binotto is een geweldige motoringenieur, maar in mijn eindeloze carrière heb ik nog nooit een dergelijk figuur een team goed zien besturen. We hebben de juiste mannen op de juiste plaats nodig en helaas zie ik dat maar weinig bij Ferrari', aldus Tarquini.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws