Alesi hoopt op verandering bij Ferrari: 'Op zoek naar versterking' Formule 1
Formule 1

Alesi hoopt op verandering bij Ferrari: 'Op zoek naar versterking'

Alesi hoopt op verandering bij Ferrari: 'Op zoek naar versterking'

Het zag er begin dit seizoen goed uit voor Ferrari, maar naarmate het jaar vorderde, volgde er fout op fout. Ook oud-coureur Jean Alesi ziet wat er gebeurt bij het team waar hij in de jaren negentig reed. Zo had hij in Monza bijvoorbeeld meer verwacht van Charles Leclerc.

'Eerlijk gezegd geloofde ik dat Leclerc op Monza kon winnen na die knotsgekke kwalificatie', meldt Alesi bij Corriere della Sera. 'Dit was niet het geval en ik heb een aantal vriendelijke gedachten om over te brengen aan Mattia Binotto', vervolgt de Fransman. 'Ik bewonder zijn billijkheid, want als een echte leider beschermt hij zijn mannen', vertelt Alesi.

De oud-coureur bewondert hoe de teambaas van Ferrari klaar staat voor de medewerkers van de renstal. 'Het is de juiste houding, altijd', vertelt hij. 'Niemand kent bijvoorbeeld de naam van de ontwerper die bij Mercedes het verkeerde pad heeft gekozen, net zoals degenen die onder druk een fout maken tijdens een race beschermd moeten worden.'

'Slechts een paar aanpassingen ontbreken'

'Als fan van het team ben ik er ook van overtuigd dat Binotto op zoek kan gaan naar versterking voor de toekomst', vertelt Alesi met betrekking tot de fouten die er gemaakt worden. 'Op het gebied van strategie, waar een agressievere aanpak misschien nuttig zou zijn en op het gebied van het sneller begrijpen van de set-ups, iets wat Red Bull Racing beter lijkt te doen.' De Fransman benadrukt wel dat het niet gigantische veranderingen hoeven te zijn.

'Ik heb het bijvoorbeeld over het samenvoegen op een aantal beslissende aspecten om makkelijker tegen tegenstanders te vechten', legt hij uit. Toch blijft Alesi vertrouwen hebben in zijn oude team. 'Aan de andere kant ben ik er zeker van dat de betrouwbaarheidsproblemen van dit jaar worden opgelost en dat Ferrari in staat zal zijn om te racen met een solide krachtbron. Er is van alles om te blijven verbeteren. Slechts een paar aanpassingen ontbreken in het teken van continuïteit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws