Ricciardo mogelijk aan vooravond van laatste thuisrace: 'Benader alsof het mijn laatste is' Formule 1
Formule 1

Ricciardo mogelijk aan vooravond van laatste thuisrace: 'Benader alsof het mijn laatste is'

Ricciardo mogelijk aan vooravond van laatste thuisrace: 'Benader alsof het mijn laatste is'

Daniel Ricciardo rijdt komend weekend in Australië een thuisrace en de 34-jarige geeft toe dat het misschien wel eens zijn laatste kan zijn. De achtvoudig Grand Prix-winnaar beschikt namelijk over een aflopende verbintenis bij Visa Cash App RB en de Australiër moet Red Bull er nog van zien te overtuigen om deze te verlengen.

Na een allesbehalve voortvarende start van 2024 kan Ricciardo een goed resultaat wel gebruiken en waar kan je dat dan beter doen dan voor eigen publiek? De Australiër gelooft in zijn kansen en de voormalig teamgenoot van Max Verstappen onthult zijn doelstelling voor komend weekend in Melbourne. 'Als alles dit weekend hopelijk soepel verloopt, dan geloof ik dat we bij de beste tien kunnen eindigen', zegt een optimistische Ricciardo tegen The Herald Sun, geciteerd door Motorsport.com. 'Ik wil proberen om de eerste punten namens het team te pakken. Natuurlijk klinkt een resultaat bij de beste tien niet als een heel hoog doel, maar het veld is zo competitief dat ik al blij zou zijn als ik zondag wat punten kan pakken', aldus Ricciardo.

Laatste Australische GP voor Ricciardo?

Na povere races in Bahrein en met name Saoedi-Arabië voerde Red Bull-adviseur Helmut Marko onlangs de druk op Ricciardo op. De tachtigjarige Oostenrijker verwacht meer van de Australiër, zeker als hij nog aan een stoeltje bij het grote Red Bull denkt. Als de 34-jarige geen beterschap toont, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat Ricciardo komend weekend zijn laatste thuisrace in de Formule 1 rijdt. Bovendien loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af. 'Je kunt niet te ver vooruit kijken en voorspellen wat er gaat gebeuren of wat er zou kunnen gebeuren', weet de achtvoudig GP-winnaar. 'Ik rijd nu met de mentaliteit dat elk weekend telt en ik doe mijn best, hopelijk kunnen de fans dat waarderen.'

Het gevoel dat de komende races wel eens zijn laatste zouden kunnen zijn, is overigens niet nieuw voor Ricciardo. In 2022, zijn laatste jaar in dienst van McLaren, dacht hij namelijk vrijwel hetzelfde. 'Ik dacht er in 2022 aan, toen het contract met McLaren beëindigd werd', onthult de RB-coureur. 'Ik vroeg me toen af: worden de komende races mijn laatste? Ik had op dat moment een slecht jaar en ik was er niet echt zeker van. Ik dacht: misschien vind ik het niet meer zo leuk als voorheen. Misschien was dit het wel. Daar heb ik zeker aan gedacht. Ik weet zeker dat er misschien niet zoveel jaren meer in zitten. Ik benader elk jaar een beetje alsof het de laatste kan zijn', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws