'Vreemd incident' Verstappen en Russell kende geen schuldige: 'Hij verdiende geen straf' Formule 1
Formule 1

'Vreemd incident' Verstappen en Russell kende geen schuldige: 'Hij verdiende geen straf'

'Vreemd incident' Verstappen en Russell kende geen schuldige: 'Hij verdiende geen straf'

Jenson Button vindt niet dat George Russell een straf verdiende na de crash met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Las Vegas. De enkelvoudig wereldkampioen vond het een vreemd incident die moeilijk voorkomen had kunnen worden. Russell nam de schuld op zich na de race, maar Button vindt het lastig om een schuldige aan te wijzen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat beide coureurs eigenlijk geen kant op konden.

De race van Verstappen in Las Vegas werd gekenmerkt door enkele incidenten. Eerst kreeg de Red Bull-coureur een tijdstraf van vijf seconden voor zijn actie ten opzichte van Charles Leclerc bij start. In de eerste stint van de race was de race pace van de RB19 nog niet superieur, waardoor Verstappen onder druk kwam te staan van Leclerc. De Nederlander besloot vroeg naar binnen te gaan om de straf in te lossen en over te gaan op de hards. Op de harde banden liep het een stuk beter voor Verstappen, maar hij zat wel in verkeer.

In dat verkeer kwam de drievoudig wereldkampioen ook Russell tegen. In ronde 25 zat Verstappen echt aan de staart van de Mercedes-coureur en besloot de Limburger zijn geluk te beproeven. Dat deed Verstappen wel op onorthodoxe wijze, aangezien iedereen verwacht had dat Verstappen zou wachten tot het lange rechte stuk. 'Dat was echt een vreemd incident, omdat het een bocht is waar je niet verwacht dat iemand aan de binnenkant komt', zegt Button bij Sky Sports.

Button: 'Weet niet waar Russell heen moest'

Russell gaf na afloop van de race aan dat hij niet had verwacht dat Verstappen een inhaalactie in zou zetten in die bocht. De Red Bull-coureur vond het op zijn beurt juist leuk om Russell op die manier te verrassen. Het resulteerde in een crash, waarbij Verstappen een deel van zijn voorvleugel verloor en Russell wegkwam met een kapotte wheel cover. Desondanks lag er wel veel troep op de baan, waardoor de safetycar op de baan werd gebracht. Dit zorgde ervoor dat Verstappen snel kon aansluiten bij de kopgroep.

Button denkt dat er geen schuldige is in het incident tussen de coureurs van Red Bull en Mercedes. 'Ik weet niet waar George naartoe moest. Ik bedoel, hij had rechtdoor kunnen gaan om uit de weg te gaan, maar het is echt een lastige situatie waarin hij zich bevond. Max zat echter ook in een positie waarin hij voelde dat hij ervoor moest gaan.' De stewards konden het echter niet vinden in de argumenten van Button en besloten Russell een tijdstraf te geven. 'Ik vind persoonlijk niet dat hij een straf van vijf seconden verdiende', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws