Finale tegen Ferrari opent oude wonden bij Wolff: 'Hebben nu een goede wedstrijdleider' Formule 1
Formule 1

Finale tegen Ferrari opent oude wonden bij Wolff: 'Hebben nu een goede wedstrijdleider'

Finale tegen Ferrari opent oude wonden bij Wolff: 'Hebben nu een goede wedstrijdleider'

Toto Wolff heeft een sneer uitgedeeld naar Michael Masi, de voormalige wedstrijdleider van de Formule 1. Mercedes staat nog een gevecht te wachten om de tweede plek in het constructeurskampioenschap nu het gat met Ferrari nog maar vier punten is. De teambaas van de Duitse renstal verwacht dat het een eerlijke strijd zal worden, aangezien de koningsklasse van de autosport nu wel een adequate wedstrijdleider heeft.

Na twee matige weekenden op rij moet Mercedes zich zien te herstellen tijdens de allerlaatste race van het seizoen. Net zoals twee jaar geleden staat er voldoende op het spel voor de Duitse renstal tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Door het goede resultaat van Ferrari in Las Vegas staat de Italiaanse renstal nog maar vier punten achter Mercedes in het constructeurskampioenschap. Lewis Hamilton had voorafgaand aan de race in Las Vegas ook nog een kans op P2 bij de coureurs, maar dat is na zondag onmogelijk geworden.

De zevenvoudig wereldkampioen moet zich samen met George Russell dus gaan richten op de tweede plaats bij de constructeurs. Ondanks dat er geen prijs uitgedeeld wordt aan het team dat tweede eindigt, is de tweede plek financieel gezien een stuk aantrekkelijker. Wolff kijkt in ieder geval uit naar het duel met Ferrari. 'We gaan naar Abu Dhabi met bijna evenveel punten. We hebben een goede wedstrijdleider, dus dat zou goed moeten komen', zegt de Mercedes-teambaas tegenover internationale media.

Daarmee doelt de Oostenrijker natuurlijk op het controversiële einde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Toen gingen Hamilton en Max Verstappen met een gelijk aantal punten de laatste race van het seizoen in. De gehele race leek het kampioenschap in het voordeel van Hamilton beslist te worden, totdat de safetycar de baan op kwam in de slotfase. Masi haalde vervolgens de auto's tussen Hamilton en Verstappen eruit, en hij liet de coureurs nog één ronde racen. Die shootout wist Verstappen uiteindelijk te winnen.

Wolff wordt niet enthousiast van P2

In 2023 staat er dus een stuk minder op het spel. Desondanks wil Wolff graag Ferrari verslaan. 'Ferrari is erg snel, ze hebben goed werk geleverd. Ik denk dat we gelijkwaardig hadden kunnen zijn in Las Vegas, maar het resultaat laat iets anders zien.' De teambaas wil de belangen echter niet groter maken dan ze daadwerkelijk zijn. 'Om eerlijk te zijn is het goed om het seizoen te eindigen op de tweede plek, maar P2 of P3 maakt me hoe dan ook niet heel erg enthousiast', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws