W-Series winnaar Chadwick droomt hardop over plek in F1: 'Ik weet dat ik het kan' Formule 1
Formule 1

W-Series winnaar Chadwick droomt hardop over plek in F1: 'Ik weet dat ik het kan'

W-Series winnaar Chadwick droomt hardop over plek in F1: 'Ik weet dat ik het kan'

Jamie Chadwick heeft haar zinnen gezet op een stap naar de Formule 1. De 23-jarige Brit won afgelopen weekend in Austin haar tweede titel in de W-Series. Een stap naar de Formule 4, Formule 3 of zelfs de Formule 2 is volgens haar de volgende en ook de meeste logische stap. 'De W-Series groeit heel erg hard en zit vol met ongelofelijke talenten, maar ik moet deze stap maken om mijn momentum vast te kunnen houden.'

Door de laatste twee races te winnen wist Chadwick de titel te grijpen. Hiermee is ze zeker van £363,000 (€432.690, red.) wat ze wil gaan investeren in haar eigen carrière. Tegelijkertijd scoorde ze ook vijftien punten voor haar superlicentie, terwijl er veertig benodigd zijn om mee te kunnen doen in de Formule 1 en vijfentwintig om mee te doen aan een vrije training. De ontwikkelingsrijder van Williams moet dus een stap maken naar een reguliere klasse om zo haar droom te kunnen verwezenlijken.

Chadwick geeft toe dat deze stap een hoop druk mee zal brengen. 'Ik heb dan het gevoel dat ik de hele W-Series moet representeren', zegt Chadwick in gesprek met The Telegraph. 'Als ik het niet goed doe in een andere competitie, dan zal dat slecht zijn voor het aangezicht van de W-Series. Ik moet gewoon goed nadenken over de volgende stap die ik zet, of dat nou de Formule 3 is of de Formule 2. Maar met de juiste voorbereiding en alle support weet ik dat ik klaar zal zijn voor die stap.'

Chadwick trots op W-series en haarzelf 

Volgens de kersverse kampioene wordt de W-Series als maar sterker. 'Kijk bijvoorbeeld naar coureurs als Abbi Pulling en Nerea Marti, om maar een paar te noemen. Er komt momenteel zoveel groot talent naar boven drijven en dat is fantastisch om te zien.' Haar eigen talent hoopt Chadwick de komende tijd te kunnen laten zien door een belangrijkere rol te gaan spelen binnen het team van Williams. Het kampioenschap heeft haar veel zelfvertrouwen meegegeven.

'Ik heb dit weekend nog niet helemaal kunnen verwerken. De opbouw naar dit weekend ging allemaal zo snel voorbij en om dan tijdens een Formule 1-weekend te mogen rijden voor 140.000 toeschouwers was een onwerkelijke ervaring. Twee jaar geleden won ik ook de titel, maar toen ik ging ik niet zo goed om met de druk als afgelopen weekend. Ik ben trots op mezelf dat ik zo goed heb gepresteerd onder de grootste druk die ik ooit heb gevoeld', concludeert Chadwick.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws