Beitske Visser verwacht geen ‘fysieke problemen’ in eerste race na monstercrash F2 & F3
F2 & F3

Beitske Visser verwacht geen ‘fysieke problemen’ in eerste race na monstercrash

Beitske Visser verwacht geen ‘fysieke problemen’ in eerste race na monstercrash

Beitske Visser verwacht niet dat haar zware crash in Spa-Francorchamps problemen zal opleveren voor de W Series-race op Zandvoort, zowel fysiek als voor de medische keuring. Wel ervaart ze nog pijn van het incident, maar ze verwacht dat dat goed komt. Ook blikt ze terug op haar moeizame seizoen.

Een regenbui maakte van Eau Rouge een verraderlijk stuk asfalt tijdens de kwalificatie voor de W Series op Spa-Francorchamps. Zes rijders vlogen van de baan af, waaronder Visser, die van allen het slechtst uit de crash kwam. In het ziekenhuis bleek dat ze niets gebroken had, maar ze hield nog enkele dagen pijn over aan het ongeluk. De crash zorgde dat ze de W Series-race in Spa uit moest zitten.

De Friese zal echter in Zandvoort weer rijden, zolang ze door de medische keuring komt. Visser maakt zich daar echter geen zorgen over, vertelt ze tegen Motorsport.com: ‘Ik heb niets gebroken, dus ik zie daar geen problemen in.’ Wat lastiger kan worden, is de fysieke fitheid. ‘Maandag ben ik met fysio begonnen om te proberen alles weer een beetje soepel te krijgen. Daar gaan we nu mee door tot aan het weekend.’ Visser geeft aan nog altijd pijn te hebben van het incident, maar dat hoeft geen belemmering te zijn: ‘Gelukkig is mijn nek oké, dat is denk ik het belangrijkste. Mijn ribben en mijn rug zijn er het ergste aan toe, maar tijdens de race zal ik zoveel adrenaline hebben dat ik daar waarschijnlijk niets van voel.’ Zandvoort is, zo geeft ze zelf aan, fysiek de zwaarste baan die er is. Maar, omdat de race maar een halfuur duurt, verwacht ze dat het goedkomt.

Niets meer te verliezen

Voor Visser was de crash een extra domper op een toch al moeizaam seizoen, geplaagd door technische defecten en pech in de races. Waar de Nederlandse in 2019 nog tweede werd in de W Series, staat ze op dit moment slechts negende. ‘Mijn seizoen is vrij simpel te omschrijven als een groot drama. We begonnen het seizoen met het doel om kampioen te worden, maar dat kan ik nu wel uit mijn hoofd zetten’, blikt ze terug. Ze hoopt dat het dieptepunt van Spa een ommekeer kan betekenen, zeker met een volledig nieuw opgebouwde auto. Nu de titel uit zicht is, kan Visser meer risico’s nemen. ‘Ik heb niets te verliezen.’ Dat dit haar thuisrace is, helpt misschien ook wel: ‘Voor heel veel rijders is het natuurlijk een nieuw circuit en ik ken het grootste deel van het circuit al. Ik hoop wel dat dit mij een voordeel gaat opleveren.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws