Webber kijkt naar rel rondom Red Bull: 'Wonden van Abu Dhabi nog niet volledig geheeld' Formule 1
Formule 1

Webber kijkt naar rel rondom Red Bull: 'Wonden van Abu Dhabi nog niet volledig geheeld'

Webber kijkt naar rel rondom Red Bull: 'Wonden van Abu Dhabi nog niet volledig geheeld'

De controverse rondom het budgetplafond doet Mark Webber denken aan de controverse rondom de finale in Abu Dhabi. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat wonden bij Mercedes nog niet volledig geheeld zijn, waardoor het team nu met alle macht probeert om Red Bull Racing als schuldige aan te wijzen. De Oostenrijkse renstal wordt samen met Aston Martin verdacht van het overschrijden van het budgetplafond. Webber wil het FIA-rapport van aankomende woensdag afwachten.

Christian Horner en Toto Wolff zijn elkaar vorig jaar meermaals in de haren gevlogen. Nu gaat de Mercedes-teambaas weer achter Red Bull aan nu de Oostenrijker denkt dat de concurrent het budgetplafond heeft overschreden in 2021. 'We zien dat de wonden van Abu Dhabi van vorig jaar weer nog niet volledig geheeld zijn', begint Webber bij Channel 4. 'We weten allemaal wat er op het spel stond daar. Het kampioenschap werd met de kleinste marges gewonnen en verloren.'

'Het is dus niet zo vreemd dat de concurrentie ten strijde trekt nu ze gehoord hebben dat er mogelijk iets aan de hand is', vervolgt de voormalig Red Bull-coureur. Vooral Mattia Binotto en Wolff hopen dat de Oostenrijkse renstal zwaar gestraft zal worden door de FIA. Horner heeft zelf gezegd actie te ondernemen tegen Mercedes en Ferrari als zijn hun woorden niet terugnemen. 'Het is aan de FIA om te bewijzen dat het commentaar van Christian klopt.'

Webber: 'Het is pure speculatie'

Op woensdag komt het rapport van de FIA naar buiten en dan wordt Red Bull mogelijk officieel beschuldigd van het overschrijden van het budgetplafond. Webber vindt dat iedereen dat rapport moet afwachten. 'Het is pure speculatie op dit moment. Er zijn wel wat dingen gelekt over 2021. Het budget is natuurlijk best wel krap, dus iedereen moet zijn best doen om zich aan de getallen te houden. Als je over de limiet gaat dan heb je op competitief vlak een voordeel, en dat heeft Red Bull momenteel wel', aldus de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws