Hamilton niet bezig met rel rondom Red Bull: 'Weten niet of de geruchten kloppen' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet bezig met rel rondom Red Bull: 'Weten niet of de geruchten kloppen'

Hamilton niet bezig met rel rondom Red Bull: 'Weten niet of de geruchten kloppen'

Lewis Hamilton schenkt nog niet veel aandacht aan de rel die is ontstaan rondom het budgetplafond. Volgens geluiden zouden Red Bull Racing en Aston Martin de limiet hebben overschreden. Onder andere Toto Wolff en Mattia Binotto hopen dat er zware straffen worden uitgedeeld. Hamilton denkt dat de FIA de situatie op de juiste manier zal oplossen als de geruchten blijken te kloppen.

Red Bull en Aston Martin zouden in 2021 het budgetplafond hebben overschreden. Dit heeft volgens Wolff en Binotto ook effect gehad op het huidige seizoen. De teambazen willen dan ook dat de FIA strenge straffen zal uitdelen om ervoor te zorgen dat teams nooit meer over de limiet gaan. Hamilton is er voorlopig nog heel rustig onder. 'Ik schenk er niet al te veel aandacht aan', wordt de zevenvoudig wereldkampioen geciteerd door RaceFans. 'Op het moment zijn het alleen nog maar geruchten.'

Hamilton: 'We moeten het serieus nemen'

Wolff heeft eerder aangegeven dat Mercedes veel maatregelen heeft moeten nemen om onder het budgetplafond te blijven. 'Ik ben heel erg trots op het team, aangezien ze heel zorgvuldig met de regels zijn omgegaan', zegt Hamilton. De coureur heeft gedurende het jaar meerdere gesprekken gevoerd met de president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem. Hamilton heeft vertrouwen in de leiderschapskwaliteiten van de FIA-president. 'Hij is heel erg strict en heel erg duidelijk over de regels.'

Op woensdag komt het financiële rapport naar buiten. Dan wordt duidelijk of de geruchten daadwerkelijk kloppen, maar het is nog maar de vraag of er dan ook al straffen worden uitgedeeld. Ook bestaat er nog onduidelijkheid over welke straffen mogelijk zijn. 'De regels zijn de regels, en een overschrijding zorgt ervoor dat een team mogelijk meer performance heeft. We moeten het heel serieus nemen. Toch weet ik niet of de geruchten kloppen, dus we zullen het allemaal wel zien', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws