Webber over megaverbintenis Verstappen en Red Bull: 'Ik zie hem dat record verdubbelen' Formule 1
Formule 1

Webber over megaverbintenis Verstappen en Red Bull: 'Ik zie hem dat record verdubbelen'

Webber over megaverbintenis Verstappen en Red Bull: 'Ik zie hem dat record verdubbelen'

Mark Webber denkt dat Max Verstappen nog lang niet klaar is bij Red Bull Racing. De Nederlander is bezig aan zijn zesde volledige seizoen voor de Oostenrijkse renstal, en heeft een contract bij zijn team tot 2028. Zodoende kan hij nog veel records breken bij zijn team, en hij staat op het punt om dit in Frankrijk te doen. Het record waar hij op aast, staat momenteel op naam van oud-Formule 1-coureur Webber, die met Red Bull aan maar liefst 129 Grands Prix deelnam.

Webber gaat bij Formule1.nl in op het feit dat Verstappen te Frankrijk aan zijn 130ste Formule 1-start voor Red Bull begint. Momenteel zijn het er dus 129, en dat is precies de hoeveelheid die Webber ook achter zijn naam heeft staan in dienst van het team uit Milton Keynes. Hoewel Verstappen er dus al een aardige carrière op heeft zitten bij Red Bull, denkt Webber dat er veel meer in het vat zit: 'Ik denk dat hij pas net aan het warmdraaien is.'

'De fundering die Verstappen heeft gelegd sinds hij bij Red Bull is ingestapt, is supersterk. Ze hebben qua resultaten ook zwaardere tijden meegemaakt, maar nu is de auto heel goed en voor Verstappen en het team geldt hetzelfde', voegt hij daaraan toe. Ook ziet de Australiër een rooskleurige toekomst in voor de coureur en zijn team. Verstappen heeft zich namelijk echt vastgebeten in Red Bull, en zijn collega's en de leiding naar zijn hand gezet.

Webber verwacht lange toekomst Verstappen bij Red Bull

Tot 2028 blijft Verstappen bij Red Bull rijden, en dat betekent dat hij nog vijf jaar lang aan Grands Prix zal beginnen na 2022. Met een kalender van meer dan twintig races per jaar betekent dat dat hij tot wel 100 races extra kan rijden, bovenop de 129 die hij er al gestart is voor Red Bull. Logischerwijs voorspelt Webber dat de Limburger qua termijnlengte met kop en schouders boven hem uit zal stijgen: 'Ik durf hem wel aan dat Verstappen dit record makkelijk gaat verdubbelen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws