Vasseur: 'Alfa Romeo zoekt hard naar VT1-mogelijkheid voor Pourchaire' Formule 1
Formule 1

Vasseur: 'Alfa Romeo zoekt hard naar VT1-mogelijkheid voor Pourchaire'

Vasseur: 'Alfa Romeo zoekt hard naar VT1-mogelijkheid voor Pourchaire'

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur bevestigde dat het team druk aan het zoeken is naar een mogelijkheid om Formule 2-ster Theo Pourchaire een eerste vrije trainingssessie te laten rijden. De drukke agenda heeft dit tot nu toe nog niet toegelaten.

De regels van het huidige race jaar verplichten teams om hun junior coureurs in het 2022-seizoen op zijn minst twee eerste trainingen mee te laten rijden, aldus Formula1.com. Pourchaire, lid van de Sauber Academy, is momenteel tweede in het Formule 2-kampioenschap.

De verwachtingen liggen hoog dat hij binnenkort de kans zal krijgen om mee te rijden met Alfa Romeo. 'Het is verplicht, dus we vinden heus wel een mogelijkheid', zei Vasseur. 'Maar het is moeilijk te plannen met de Formule 2-races, de sprintraces, en wat sessies waarin we banden gaan testen.'

De planning is dus vrij krap, en aan het einde houd je niet veel races over. 'Een eerste vrije trainingssessie geven in Singapore of Suzuka is vrij lastig, en eigenlijk niet te bedenken. Maar maak je geen zorgen, het komt wel goed', verzekerde Vasseur.

Alfa Romeo erg tevreden met Zhou

Naast Pourchaire sprak Vasseur ook lovende woorden over Zhou Guanyu, die sinds dit jaar rijdt voor Alfa Romeo. Zhou presteerde beter dan de doelen die het team gezet had, en was daarom een uitstekende keuze voor het zitje naast Valtteri Bottas.

'Het eerste doel was in Q2 terecht komen, dat is niet alleen gelukt, hij heeft ook in de eerste race punten gescoord', legde Vasseur uit. Zhou reed twee keer achter elkaar in Q3 en kwalificeerde beter dan zijn teamgenoot in Baku en in Montreal. Hij voldoet aan de verwachtingen van het team.

'Hij scoorde weer punten in Montreal, ondanks dat we wat problemen hebben met de betrouwbaarheid van de auto. Ik ben meer dan tevreden met de behaalde resultaten en zijn houding. Het was de perfecte keuze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws