Norris: 'Pedaalcamera had vanuit een andere hoek betere beelden kunnen leveren' Formule 1
Formule 1

Norris: 'Pedaalcamera had vanuit een andere hoek betere beelden kunnen leveren'

Norris: 'Pedaalcamera had vanuit een andere hoek betere beelden kunnen leveren'

Lando Norris denkt dat de pedaalcamera betere beelden had kunnen leveren vanuit een andere hoek. De pedaalcamera in Silverstone was gericht op de onderkant van de pedalen, wat bijzondere beelden vrijgaf. Echter denkt Norris dat hierin meer behaald kan worden.

Aan boord van de McLaren van Norris was tijdens de race in Silverstone een pedaalcamera geplaatst, die zich naast de stuurkolom bevond en zich daardoor richtte op de onderkant van de pedalen. Nadat de McLaren-rijder de beelden had teruggekeken, gaf hij in gesprek met Motorsport.com aan dat het niet erg spectaculair was.

Volgens Norris komt dat mede doordat de huidige F1-bolides slechts twee pedalen hebben. 'Het is vooral niet spectaculair omdat er geen koppelingspedaal in de auto zit. Het ziet er simpel uit, je hebt alleen het gas- en rempedaal,' legde Norris uit.

Norris verwees naar het eerste experiment met de pedaalcamera, met Pedro de la Rosa tijdens de Belgische Grand Prix van 2000. De bolides van toen hadden nog wel een koppelingspedaal. Norris mist het koppelingspedaal wel.

'In 2014 in Ginetta reed ik met het koppelingspedaal, dat was veel werken met de hielen en tenen. Dan is er ook veel voetenwerk gaande. Het is niet makkelijk, maar wel leuk', zei Norris. 'Je voelt en ziet dat er nu veel minder gebeurt, het is nu zo simpel zoals het er op de beelden uitziet.'

Norris wil camerahoek anders in de McLaren

De Brit legde uit dat de pedaalcamera die in zijn auto zat beter vanuit een andere hoek had kunnen filmen om betere beelden te leveren. Ondanks dat er niet veel ruimte voor de camera is, vond Norris wel dat het beter geplaatst kon worden.

'Er is niet veel ruimte, maar ik weet zeker dat er een betere positie voor de camera had kunnen zijn, ook al is het lastig een camera daar te monteren. Misschien moet de camera naast de voeten geplaatst worden, dan zou je dingen beter kunnen zien. Ze zouden het op die manier kunnen proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws