Wederzijds vertrouwen tussen Red Bull en Verstappen beloont: 'Dat is waarom ik het team nooit heb verlaten' Formule 1
Formule 1

Wederzijds vertrouwen tussen Red Bull en Verstappen beloont: 'Dat is waarom ik het team nooit heb verlaten'

Wederzijds vertrouwen tussen Red Bull en Verstappen beloont: 'Dat is waarom ik het team nooit heb verlaten'

Max Verstappen en Red Bull Racing: een geweldige combinatie die zich telkens opnieuw heeft bewezen vanaf het moment dat de Nederlander zich aansloot bij het topteam. Na aan het begin van het 2022-seizoen vijf jaar bij te hebben getekend, is het wederzijdse vertrouwen overduidelijk. Voorafgaand aan de Grand Prix van Monza besprak de regerend wereldkampioen bij De Telegraaf waarom hij nooit het gevoel heeft gehad dat hij het team wilde verlaten.

Met een voorsprong van maar liefst 135 punten kwam Red Bull vandaag aan in de Italiaanse Formule 1-paddock. Er wordt zelfs al gespeculeerd dat Verstappen, als hij zo doorgaat zoals nu, in Japan al wereldkampioen is. Red Bull ligt aan kop in beide kampioenschappen en zal er alles aan doen om het ook dit jaar waar te maken. Ondanks de druk van betrouwbaarheidsproblemen en lastige races in eerdere seizoenen, is Verstappen de Oostenrijkse renstal trouw gebleven. Sinds hij zijn debuut maakte bij Red Bull in 2016, heeft hij geen andere kant op gekeken.

De reden hiervoor bleek geduld te zijn, want geduld is natuurlijk een schone zaak. 'Je moeten dingen niet een richting op willen duwen', start Verstappen. 'Ten minste, dat is wat ik heb meegekregen. Ik heb altijd vertrouwen gehad in het proces, de mensen in het team, en dat beloont. Ik ben hier zeker weten op mijn plek', vervolgt de Nederlander. Hij is in topvorm sinds de start van het seizoen, en dat in combinatie met de scherpe reacties en goede strategische plannen van Red Bull, is de reden voor de uitstekende resultaten die Verstappen levert.

Verstappen: 'Het allerbelangrijkste is een goede sfeer, ook als je niet wint'

Gedurende de afgelopen paar seizoen is er niet veel veranderd bij de Oostenrijkse renstal. Er zijn wellicht wat nieuwe medewerkers bijgekomen, een aantal hebben het team verlaten, maar dat is het dan ook wel. 'Iedereen probeert het maximale eruit te halen', vervolgt de leider van het klassement. 'Ook is de sfeer binnen het team erg goed. Het allerbelangrijkste is een goede sfeer, ook als je niet wint. De verhoudingen moeten wel goed zijn, dan kan je echt goede progressie maken.' Die progressie was te zien.

Aan het begin van het seizoen leed Red Bull hier en daar aan betrouwbaarheidsproblemen. Ook had de auto wat last van overgewicht, maar Red Bull weet altijd oplossingen te vinden. Even leek Ferrari de overhand te hebben, maar de Oostenrijkse renstal verbeterde gauw, en nam voor de helft van het 2022-seizoen de leiding in het constructeurskampioenschap over. Na de zomerstop kende Verstappen een uiterst dominant weekend in de Belgische Ardennen, waar hij opnieuw een overwinning achter zijn naam kon schrijven.

Eerste overwinning op Monza moet nog komen

Dusverre heeft Verstappen nog niet op de hoogste trede van het podium op Monza gestaan. Op het Italiaanse Imola, waar de Formule 1 eerder dit jaar reed, won hij. Met de topsnelheid die de RB18 momenteel laat zien, lijkt het erop dat Verstappen een zege op Monza waar kan maken. 'Eerder wisten we dat we het hier lastig zouden krijgen', vertelt de regerend wereldkampioen. Monza kent een lage downforce en vanwege het karakter van het circuit waren er beperkte inhaalmogelijkheden.

'Het kan nu een totaal ander weekend voor ons worden', vervolgt Verstappen. 'We waren het hele jaar wel dicht bij Ferrari, tot Spa en Zandvoort. We zullen altijd streven naar meer. Dus ook in deze situatie is er sprake van stress, maar wel positieve stress. Je wilt altijd zorgen dat het goed komt', sluit de regerend wereldkampioen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws