Geen plek voor Ricciardo: Hamilton wil bij Mercedes blijven 'tot de dood hen scheidt' Formule 1
Formule 1

Geen plek voor Ricciardo: Hamilton wil bij Mercedes blijven 'tot de dood hen scheidt'

Geen plek voor Ricciardo: Hamilton wil bij Mercedes blijven 'tot de dood hen scheidt'

In de Formule 1-paddock wordt er momenteel behoorlijk gespeculeerd over wat Daniel Ricciardo gaat doen na dit jaar. Een tijdje leek hij in beeld te zijn voor een zitje bij Alpine, al worden Pierre Gasly en nog wat coureurs uit de opstapklassen nu ook genoemd. Het laatste nieuws is dat de Australiër mogelijk een tussenjaar neemt, om vervolgens in 2024 bij Mercedes aan te sluiten als reservecoureur. Hij zou dan kans hebben op een Mercedes-zitje zodra Lewis Hamilton daar stopt. Echter gaf Hamilton aan dat dit geen optie is als het aan hem ligt.

De zevenvoudig wereldkampioen gaf aan nog lang niet van plan te zijn om te stoppen. Deze discussie werd al vaker opgerakeld door de media, maar Hamilton zijn antwoord is niet veranderd. 'Al jaren gaan er verhalen rond over dat ik ga stoppen, maar ik voel me gezonder en fitter dan ooit', vertelt de Brit aan de media. Hij zat op dat moment naast Ricciardo in de persconferentie. 'Ik focus op het fit voelen, en ik ben dus niet van plan om binnenkort te stoppen. Sorry, vriend', zei de Mercedes-coureur tegen Ricciardo. Inmiddels rijdt Hamilton al tien seizoenen met Mercedes, waarvan hij er zes met de Duitse renstal gewonnen heeft.

'Ik vind het fijn dat we een overeenkomst hebben voor de lange termijn', vervolgt Hamilton. 'We bereiken een hoop positieve dingen, ook buiten de baan. En ik denk dat er nog veel meer is om samen te bereiken, daar wil ik onderdeel van zijn. Ik denk dat ik altijd bij Mercedes blijf, tot de dag waarop ik dood ga.' Er is geen twijfel dat de Brit een enorme toewijding kent voor het team van Mercedes, wat bijdraagt aan zijn beslissing om de Formule 1 nog niet te verlaten. 'Ik heb het gevoel dat ik nog wel wat langer door kan gaan met racen, dus daar ga ik naar toe', voegt Hamilton toe.

Ricciardo laat niks los over toekomstplannen 

Afgelopen maand is bekend gemaakt dat de Australiër McLaren gaat verlaten. Tot nu toe is er weinig helderheid over Ricciardo zijn toekomst gekomen. Zelf heeft hij er dan ook niet veel op te zeggen. Als het aan Hamilton ligt, blijft Ricciardo gewoon racen. 'Ik ben alles aan het bekijken', onthulde de McLaren-rijder. En ik bedoel, op korte termijn hoef ik niks geregeld te hebben', voegde hij toe. 'Er is toch geen reden voor me om informatie achter te houden, het staat toch al open en bloot overal. Het duurt even, maar het juiste, wat dat dan ook is, zal op mijn pad komen', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws