Leclerc spreekt zich uit tegen ontslag Binotto: 'Moeten doorgaan met hoe we het nu doen' Formule 1
Formule 1

Leclerc spreekt zich uit tegen ontslag Binotto: 'Moeten doorgaan met hoe we het nu doen'

Leclerc spreekt zich uit tegen ontslag Binotto: 'Moeten doorgaan met hoe we het nu doen'

Charles Leclerc heeft zich uitgesproken tegen geruchten over een mogelijk ontslag van Mattia Binotto bij Ferrari. De teambaas ligt al langer onder vuur door geblunder op meerdere vlakken dit seizoen. Leclerc wil dat zijn team niet afgeleid raakt door de geruchten die rondgaan.

Binotto mag dit seizoen op flinke kritiek rekenen. De teambaas van Ferrari wordt medeverantwoordelijk gehouden voor geblunder op zowel strategisch gebied als de betrouwbaarheid van de auto. Zo heeft de Scuderia inmiddels een achterstand van ruim honderd punten op Red Bull Racing en maakt Leclerc slechts mathematisch nog kans op de titel. En dat terwijl de F1-75 gelijkwaardig kan worden gezien aan de RB18.

Leclerc spreekt zich uit

Geruchten over een ontslag van Binotto worden dan ook luider. 'Ik heb dat gerucht niet in het bijzonder gehoord, maar het is duidelijk dat we ons op ons eigen werk moeten concentreren', vertelt Leclerc tegenover Express. 'Er zijn altijd geruchten, zeker bij een team als Ferrari. Maar wat belangrijk is op zulke momenten, is dat we ons niet moeten laten afleiden door wat er ook gezegd wordt.'

'We zijn een hecht team en ik denk dat we door moeten gaan met hoe we het nu doen', legt de Monegask uit. Hij ziet ook genoeg positieve punten. Denk aan de ontwikkeling die Ferrari heeft doorgemaakt sinds vorig jaar. 'We hebben laten zien dat we van vorig jaar tot dit jaar geweldig zijn geweest met dit soort prestaties en we moeten die richting op blijven gaan', besluit de Ferrari-coureur.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Verstappen gaat voor vijf zeges op rij, wedkantoren verwachten nieuwe zege in Italië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws