Williams is Albon dankbaar, maar eist meer van Thai: 'Hij moet wat harder zijn' Formule 1
Formule 1

Williams is Albon dankbaar, maar eist meer van Thai: 'Hij moet wat harder zijn'

Williams is Albon dankbaar, maar eist meer van Thai: 'Hij moet wat harder zijn'

Williams is Alexander Albon dankbaar voor de feedback die hij het team geeft, maar hij mag hen nog wel iets harder pushen met die feedback. Dat is het oordeel van technisch directeur Francois-Xavier Demaison. De Fransman vindt zijn coureur af en toe nog te lief en probeert hem mee te geven hoe het anders kan.

'Hij is een aardig persoon, maar soms te aardig', vertelt Demaison in gesprek met de officiële site van de Formule 1. De technische man van Williams moedigt Albon daarom aan om wat harder te zijn, ten goede van de prestaties van zijn team. 'Hij moet wat harder zijn voor het team en ons wat meer pushen, maar ik werk hieraan', legt Demaison uit.

Demaison weet wel waar het 'probleem' vandaan komt bij Albon. 'Het is zijn persoonlijkheid. Tenzij hij de helm op heeft, dan kan hij hard zijn, maar hij zou wat harder moeten zijn in de debriefing', geeft de Fransman eerlijk toe. 'Elke dag zeg ik tegen hem: Je moet een ... zijn - een woord dat ik niet zal uitspreken! Als je wereldkampioen wilt worden, moet je zo zijn.'

Albon geeft Williams punten en goede feedback

Albon is wel belangrijk voor Williams geweest met enkele puntenfinishes. Daarnaast geeft de Thai het team goede technische feedback, vindt Demaison. 'Hij was echt een goede hulp voor ons, want we zijn slechts ingenieurs en we hebben coureurs nodig om ons richting te geven. Vanwege zijn ervaring in de F1 heeft het ons geholpen en ons de juiste richting opgeleverd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws