Williams laat showmodel staan en gaat met 'echte' FW44 de baan op voor eerste meters Formule 1
Formule 1

Williams laat showmodel staan en gaat met 'echte' FW44 de baan op voor eerste meters

Williams laat showmodel staan en gaat met 'echte' FW44 de baan op voor eerste meters

Het team van Williams onthulde vanmiddag de nieuwe FW44 voor het aankomend seizoen. Met een nieuwe kleurensamenstelling heeft de Britse renstal indruk gemaakt, maar bij de tests na de presentatie zag de FW44 er volledig anders uit.

Met een aantal epische foto's presenteerde Williams vanmiddag de nieuwe livery voor 2022. Net als in het afgelopen seizoen verschijnt de renstal in verschillende tinten blauw, maar verder is de oude livery volledig op de schop gegaan. Met nieuwe patronen en accenten is Williams voor een nieuw jasje gegaan en dat werpt zijn vruchten af.

Wat echter meteen opvalt als men de foto's van de test naast die van de presentatie legt, is dat de bolides in de verste verte niet op elkaar lijken. Dit valt te verklaren uit het simpele feit dat voor de foto's bij de presentatie een showmodel is gebruikt. De 'echte' FW44 was dus voor het eerst pas op de racebaan te spotten.

Alle teams krijgen twee filmdagen per jaar. In aanloop naar de wintertests is het gebruikelijk om een van deze filmdagen te gebruiken om de nieuwe bolide uit te testen. Vandaag mocht Nicolas Latifi namens Williams achter het stuur kruipen om de eerste meters op een kletsnat Silverstone te maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws