Wolff houdt vertrouwen in concept Mercedes: 'Misschien is onze ontwikkelingscurve steiler' Formule 1
Formule 1

Wolff houdt vertrouwen in concept Mercedes: 'Misschien is onze ontwikkelingscurve steiler'

Wolff houdt vertrouwen in concept Mercedes: 'Misschien is onze ontwikkelingscurve steiler'

Toto Wolff hoopt dat Mercedes tijdens de testdagen in Bahrein het geloof van het team in de auto waar kan maken. De teambaas van de Duitse renstal is nog altijd van mening dat er heel erg veel potentie in het concept van de bolide zit, maar hij wil ook realistisch blijven. Als het concept aan het begin van aankomend seizoen nog niet blijkt te werken dan weet Wolff dat het moeilijk zal worden om teams als Red Bull Racing en Ferrari in te halen.

Met de W13 zette het team van Mercedes in vergelijking met de voorgaande jaren een flinke stap achteruit. Voor komend seizoen heerst er veel vertrouwen bij de Duitse renstal. 'Ik denk dat we begrepen hebben hoe we achteruit zijn gegaan en waar de tekortkomingen zijn', wordt Wolff geciteerd door RaceFans. 'We werken hard aan het bouwen van een auto die daarop aansluit. Maar we zullen wanneer we beginnen met testen pas zien of we de potentie van de auto hebben waargemaakt.'

Wolff: 'Er zit nog zoveel potentie in onze auto'

Toch is Wolff ook op zijn hoede voor te veel optimisme. Mercedes kan het immers niet veroorloven om weer eenzelfde start te kennen als vorig jaar. 'We twijfelen er niet aan, als je met een halve seconde achterstand begint, dat het moeilijk zal zijn om grote teams als Red Bull of Ferrari in te halen. Dat gezegd hebbende, zijn we vastberaden om dat te doen, maar we moeten realistische verwachtingen hebben. Als we op de manier presteren waarop we hopen, willen we graag deel uitmaken van de strijd aan de absolute top. Dat zou een beginpunt zijn.'

'Maar we nemen dat niet voor lief', vervolgt Wolff. 'Het kan wel zo zijn dat de gaten hetzelfde zijn zoals aan het eind van vorig seizoen.' Mercedes wist wel een race te winnen op Interlagos, maar een week later was de achterstand weer groot. Toch wil Mercedes weer dezelfde ontwikkelingscurve in gang zetten. 'Ik denk dat er nog zoveel potentie in onze auto zit, in het concept, de manier waarop we de auto besturen, enzovoort, dat misschien onze ontwikkelingscurve in de komende maanden steiler kan zijn', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws