Vettel doet boekje open over Mercedes-mogelijkheid: 'Mijn focus lag bij Ferrari' Formule 1
Formule 1

Vettel doet boekje open over Mercedes-mogelijkheid: 'Mijn focus lag bij Ferrari'

Vettel doet boekje open over Mercedes-mogelijkheid: 'Mijn focus lag bij Ferrari'

Sebastian Vettel laat weten dat er gesprekken zijn geweest tussen hem en Mercedes. Dat gebeurde aan het einde van 2016, nadat Nico Rosberg zijn eerste titel won en toen aangaf te stoppen met de Formule 1. Mercedes had toen een nieuwe coureur nodig naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Duitser had echter zijn focus gericht op Ferrari, waar hij op dat moment net zijn tweede jaar achter de rug had.

In 2014 pakte Mercedes met Hamilton de eerste titel van het hybridetijdperk van de koningsklasse, na de dominante seizoenen van Vettel en Red Bull Racing. Voor het 2015-seizoen stapte de viervoudig wereldkampioen in bij de Scuderia. Ook in 2015 pakte Hamilton de titel, maar in 2016 ging het anders. Rosberg was erg competitief, en ondanks dat het seizoen van dat jaar een aantal momenten telde die in tranen eindigden, werd de Duitser voor het eerst wereldkampioen. Kort daarna kondigde Rosberg zijn vertrek aan. Nu hij zijn titel had, vond hij het tijd om er een punt achter te zetten.

Mercedes had een nieuwe coureur nodig, en ze hadden ook belang bij Vettel. 'Er was misschien een kans toen ik met Niki (Lauda, red.) sprak', herinnert Vettel zich, geciteerd door The Mirror. 'Maar om eerlijk te zijn, dat was halverwege de Ferrari-periode. Het was overduidelijk iets groots geweest, want Lewis (Hamilton, red.) was hun nummer één, en ik weet niet of ze het leuk hadden gevonden om ons beiden in één team te hebben', vervolgt de Heppenheimer. 'Mijn focus lag bij Ferrari en om met hen te winnen. Ik wilde niet van team wisselen en winnen met Mercedes.' Vettel heeft dat dan ook niet gedaan, tot aan 2021. Aan het einde van het 2020-seizoen maakte de Duitser bekend dat hij Ferrari ging verlaten en verder zou gaan bij Aston Martin.

Veel wederzijds respect tussen Vettel en Hamilton

Dat de viervoudig wereldkampioen eerder in zijn carrière bij Ferrari geen overstap heeft gemaakt naar Mercedes of een ander team, daar is hij niet rouwig om. 'Een overstap heeft nooit plaatsgevonden, en dat vond ik prima. Ik had toch geen interesse in die tijd, omdat ik toegewijd was aan Ferrari. Dat was mijn droom, ik denk wel dat het een grote uitdaging zou zijn geweest, maar het moest gewoon niet zo zijn', legt de Duitser uit. 'Ik denk dat ik het wel leuk had gevonden om met Lewis (Hamilton, red.) te racen. We kunnen goed met elkaar opschieten. En ons moment in Bakoe in 2017, dat was wat je vandaag de dag gewoon een misverstand noemt!' grapt Vettel.

Ook Hamilton heeft eerder al aangegeven dat hij een goede relatie heeft met de voormalig Ferrari- en Red Bull-coureur. 'Van alle coureurs waar ik mee heb geracet, was Seb (Vettel, red.) de eerste die met me knielde. Hij is de eerste die vecht voor de dingen waar hij gepassioneerd over is. Ik denk niet dat ik een andere coureur heb gezien in de geschiedenis van deze sport die dezelfde dingen doet die hij doet. Ik zie hem echt als een bondgenoot', verklaarde Hamilton bij Vettel zijn afscheid bij de internationale media. Naast een overstap naar Mercedes werd Vettel ook nog aan een terugkeer naar Red Bull gelinkt, maar ook dat leek gewoon een gesprek te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws