Windsor: 'Middenveldteams zien nieuwe F1-deelnemers niet zitten' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Middenveldteams zien nieuwe F1-deelnemers niet zitten'

Windsor: 'Middenveldteams zien nieuwe F1-deelnemers niet zitten'

Peter Windsor denkt dat de middenveldteams in de Formule 1 niet zitten te wachten op nieuwe deelnemers. Een intrede van een nieuw team betekent namelijk dat het prijzengeld over elf teams verdeeld moet worden in plaats van tien. Dat zou alle teams geld kosten, maar vooral de teams die al jaren zoekende zijn naar de vorm om op het podium te staan, zouden hier last van hebben.

Windsor wordt een kijkersvraag gesteld waarin gesuggereerd wordt dat we 26 coureurs op de F1-grid zouden moeten hebben. Een prima suggestie, vindt hij, maar zo'n drastische wijziging zou ook problematisch zijn: 'Zijn de teams bereid om een kleiner deel van het prijzengeld te krijgen? Ik denk niet dat Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari, de teams die aan de voorkant rijden, er een probleem mee zouden hebben.'

'Middenveldteams willen geen nieuwe deelnemers'

'Maar er zijn veel teams op het middenveld die al tijden vechten voor meer geld (middels een hogere eindklassering, red.), want dat zou meer snelheid opleveren. Bij Aston Martin zien we alleen dat dat niet altijd zo werkt', stelt de Engelsman. Natuurlijk zouden er geen drie teams tegelijk bijkomen, maar als er al één team is dat haar intrede maakt in de sport dan gaat dat alle huidige renstallen geld kosten.

Die middenveldteams zijn in zo'n scenario de grootste slachtoffers, want vaak werken ze op een beperkt budget en kunnen ze het prijzengeld dat ze verdienen met een goede eindklassering maar al te goed gebruiken. 'Die teams zullen liever niet meer deelnemers op de grid zien', concludeert Windsor. 'Het is niet dat de fans het niet willen, maar dat de teams op het middenveld dat nou eenmaal niet echt zien zitten.'

Peter Windsor beantwoordt kijkersvragen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws