Brown: 'McLaren was best intimiderend in mijn beginperiode' Formule 1
Formule 1

Brown: 'McLaren was best intimiderend in mijn beginperiode'

Brown: 'McLaren was best intimiderend in mijn beginperiode'

Zak Brown geeft aan dat hij het best spannend vond om de leiding te krijgen over McLaren. Begin vorig decennium kreeg hij de touwtjes in handen bij de Britse renstal, en voor hem was zo'n rol in de Formule 1-wereld totaal nieuw. Zonder technische achtergrond geeft hij aan dat hij het in het begin lastig vond om te aarden in Woking.

'De racekant van McLaren was best intimiderend toen ik mij bij het bedrijf voegde', geeft hij aan in de Motor Sport Magazine-podcast. 'Ik ben namelijk niet technisch aangelegd. Dat ben ik nog steeds niet, eigenlijk. Nu wel veel meer dan vijf jaar geleden, maar nog steeds niet zo veel als nodig is', zo opent de Amerikaanse teambaas van McLaren.

Brown heeft zelf geracet en kwam dan ook binnen als racer, maar van de technische kant van de sport wist hij naar eigen zeggen weinig af. 'Daarom was dat dus best intimiderend. Ik liep de fabriek van een legendarisch team in, een iconisch merk, en moest ineens praten voor een groep van acht of negenhonderd werknemers.' Met publiekelijk spreken heeft Brown vermoedelijk geen problemen, maar wel wanneer de groep die hij aanspreekt meer kennis heeft.

Brown: 'Van de acht of negenhonderd mensen kende ik er twintig'

Brown voegde zich daarnaast bij een team waarin hij alleen in het topmanagement al connecties had. Hij geeft aan hoe dat voelde: 'Ik kende wel al wat mensen, maar niet de mensen die de alledaagse werkzaamheden uitvoerden. Ik had ook nog nooit de controle gehad over een raceteam, dus dat was nou eenmaal spannend.'

'Van de acht of negenhonderd mensen kende ik er twintig. Dan moet je een speech geven over hoe je de prestaties om gaat keren, maar heb je geen idee hoe zo'n team technisch te werk gaat. Met name omdat het team het toen moeilijk had, was dat best een uitdaging', concludeert hij. Brown voegde zich bij de renstal toen het een zeer ondermaatse periode kende. In 2015 en 2019, de jaren voordat Brown zich bij McLaren voegde, en het jaar voordat hij een rol aannam bij McLaren Racing, werd zijn team negende in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws