Windsor onder de indruk: 'Verstappen reed heel erg consistent op de mediumband' Formule 1
Formule 1

Windsor onder de indruk: 'Verstappen reed heel erg consistent op de mediumband'

Windsor onder de indruk: 'Verstappen reed heel erg consistent op de mediumband'

Formule 1-analist Peter Windsor kijkt positief terug op de eerste dag van het raceweekend van Monza. Hij was onder andere erg onder de indruk van de longruns van Max Verstappen op zowel de softband als de mediumband. Hij zette consistente tijden neer, wat Windsor niet bij andere coureurs zag. De analist vermoedt wel dat Ferrari de poleposition kan pakken, al weet Windsor ook dat Verstappen door het veld kan snijden als geen ander.

Terwijl Red Bull Racing de vrijdag niet als snelste heeft afgesloten, liet Verstappen wel goede zaken zien. Zijn tijden in de sectoren van het circuit waren namelijk erg consistent met zowel veel als weinig benzine in de auto. Dit is veelbelovend voor de racedag. 'Verstappen was erg indrukwekkend. Zijn tijden waren spot-on en regelmatig', begint Windsor. 'En ook op de mediumband, die voor de anderen slecht nieuws betekent', vervolgt de Brit. Hij vergeleek de sectoren van de regerend wereldkampioen met die van Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Daar steekt de Nederlander met kop en schouders bovenuit.

'De Red Bull heeft een betere rechtelijnsnelheid', gaat de analist verder. In voorgaande seizoenen waren Ferrari en Mercedes de teams met de goede rechtelijnsnelheid, maar dat is nu omgedraaid. 'Ze laten een goede pace zien met de juiste balans in de downforce. Daarnaast reed Hamilton ook redelijke longruns, maar de tijden zien er niet bijzonder goed uit vergeleken met Ferrari.' De Mercedes-coureur gaf zelf al aan dat het niet optimaal ging vandaag, en dat was terug te zien in zijn longruns. 'Daarin is te zien dat Mercedes topsnelheid mist. Maar Russell was ook erg indrukwekkend. Vooral hoe hij op Ascari afreed, hij wachtte zolang mogelijk om de auto te draaien.'

Variante Ascari is de chicane die voor de Curva Parabolica komt. Aangezien de auto is afgesteld op rechte lijnen en dus weinig downforce meeneemt, legt Windsor uit dat het de truc is om zo laat mogelijk de auto te draaien, wat Russell vrijwel perfect deed. De analist voegde hieraan toe dat Mercedes dus gefocust zal zijn op de topsnelheid en de balans van de voorvleugel om zo soepel mogelijk de bochten door te snijden.

Windsor vermoedt Ferrari op de eerste startrij, maar ze moeten oppassen voor Verstappen

Aan de hand van wat Ferrari vandaag liet zien, vermoedt Windsor dat ze op de eerste startrij zullen staan, al is het inmiddels wel duidelijk dat Verstappen snel door het veld kan snijden. In Spa startte hij vanaf de 14e stek, en hij lag in de 12e ronde al aan kop. Met een straf van maar vijf plekken, verwacht hij dat Verstappen snel vooraan is. 'Sainz verloor veel tijd in Ascari, en dat is jammer, maar ik verwacht Ferrari wel op de eerste startrij. We hebben allemaal gezien wat Verstappen kan doen, maar hij moet nog wel de eerste chicane doorkomen', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws