Wolff vreest voor herhaling Spa: 'Je ziet het bij Verstappen, hij is een klasse apart' Formule 1
Formule 1

Wolff vreest voor herhaling Spa: 'Je ziet het bij Verstappen, hij is een klasse apart'

Wolff vreest voor herhaling Spa: 'Je ziet het bij Verstappen, hij is een klasse apart'

Toto Wolff kan niet tevreden zijn na de eerste dag op Monza. Hoewel de eerste training van de dag nog alleraardigst verliep, leek de tweede training nergens op, zo vindt de teambaas. Het gat naar vooral Max Verstappen is erg groot denkt hij en dus vreest de Oostenrijker voor eenzelfde scenario als zich voordeed in Spa, waarbij zijn team tegen een enorm achterstand aankeek in de kwalificatie.

Wolff toont zich bij Sky Sports niet ontevreden over de eerste vrije training, maar zag dat tijdens de tweede vrije training alles uit de handen van Mercedes glipte. Van de aardige prestaties van de eerste sessies was dan ook weinig meer over. 'We deden het goed in de eerste vrije training en toen ging de balans van de auto volledig uit het lood, de achterbanden raakten oververhit, geen prestaties.'

De Oostenrijker hoopt dan ook niet eenzelfde scenario te moeten ondergaan als twee weken geleden het geval was, toen zijn team een kansloze achterstand van een kleine twee seconden naar Max Verstappen had, die poleposition behaalde, maar door een gridstraf niet vanaf P1 mocht vertrekken op zondag. 'Hopelijk gaan de prestaties morgen niet in de richting van Spa. Maar het zal ook Zandvoort niet worden', zo maakt hij zich ook geen illusies dat ze om de overwinning meedoen.

Monza niet geschikt voor Mercedes

De baan in Monza is er simpelweg niet eentje waarbij het concept dat Mercedes gebouwd heeft tot leven kan komen. 'We zitten gewoon te ver weg van ons voertuigconcept, we zijn niet efficiënt. Je ziet dat bij Verstappen, die een klasse apart is. Ferrari is een beetje beter. Onze auto past daar gewoon niet', zo ziet hij dat de concurrenten een auto hebben die meer geschikt is voor het snelle Monza.

Nog niemand vastgelegd als reserve-coureur

De geruchten dat Daniel Ricciardo reserve-coureur zou gaan worden bij Mercedes, heeft Wolff vooralsnog afgewimpeld. Bovendien vindt hij de Australiër te goed om geen stoeltje te hebben voor komend seizoen. 'We hebben nog geen vooruitgang geboekt met de gesprekken over de reserve-coureur. Het hangt ook af van wat er gebeurt op de rijdersmarkt met de andere plaatsen. Daniel, zoals Lewis zei, verdient een cockpit, en Mick ook. We zullen afwachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws